2024-04-08 359 瀏覽
朋友生日飯,嚟咗呢間聽咗好耐Tiramisu 好出名嘅意大利餐廳。裝修華麗,水晶吊燈,精緻擺設,以木色為主,感覺舒適寬敞。牛肉湯,好有牛味,食到蕃茄酸味,好好飲。野莓沙律。清新鮮甜,生果同菜都好新鮮,雞肉唔鞋,好嫩口,琥珀合桃好香,個紅莓油醋汁好點睛,好食。海鮮墨魚汁意粉。醬汁好Creamy,意粉彈牙,ok !唔難食。美國封門牛柳。叫咗medium,火喉啱啱好,好嫩,有牛味,唔錯。烤波士頓龍蝦尾,都算鮮甜爽口,好食。Tiramisu,好甜,唔係好食到酒味,麻麻哋。整體用餐體驗係開心嘅,不過有少少插曲,就係米奇喺迪士尼過咗嚟,雖然冇親眼見到,但都嚇到驚惶失色,店員好快幫我哋轉咗枱,仲主動問我哋需要啲咩,Service recovery 做得快恨準。其實發生呢啲情況有好多因素嘅!我相信間間餐廳都會有,係你知唔知㗎姐!嘢食真係唔差,係Tiramisu差少少。可以俾次機會佢試下。

牛肉湯,好有牛味,食到蕃茄酸味,好好飲。
牛肉湯

野莓沙律

海鮮墨魚汁意粉

美國封門牛柳

烤波士頓龍蝦尾,都算鮮甜爽口,好食。
烤波士頓龍蝦尾

Tiramisu,好甜,唔係好食到酒味,麻麻哋。
Tiramisu

2024-04-01