2019-01-22 739 瀏覽
話說前一晚,😌抱住好想食燒明太子嘅心去左尖沙咀某日本餐廳食飯💔點知人地改左Menu,無得食,我份人好犯賤,無個樣就愈想食個樣😅好彩第二日下午有啲啲時間,即刻上網睇邊度有明太子食,以一了我明太子既心願上網睇佢開3點,我3:30左右入到去,無人,唔係無客,係連職員到無😑咁古怪既,啲貨又放係門口,唔怕俾人偷咩。等左一陣終於有職員帶我地坐低,坐落有啲好奇怪的感覺,周圍望下,原來隔離臺底有2對鞋,相信係佢地員工既鞋,可能中場休息/之前放工除低左😅算啦唔關我事。可能因為下午茶時段(但上網唔見佢有分下午茶時段/晚餐時段),無咩俾我揀😔同上網睇好大出入,有啲失望,而且都唔平,而且可能因為下午茶關係,份量亦較少。個烏冬好味,咸咸地辣辣地,烏冬煮得煙韌彈牙,👍🏻👍🏻一般雞翼,食唔出明太子係邊喎,幾十蚊得4件單骨雞翼,好貴姐😂多士焗得鬆脆,唔會太硬,放左一陣唔會變軟,同明太子夾得好好。兩件原味唔錯,但另外兩件似係香草/紫蘇葉味,唔岩我食😑但我男朋友就話好香好特別另外仲買左啲明太子返屋企,職員都好細心問定會唔會再行街,擔心天氣太熱明太子會頂唔順😂😂希望下次黎食晚餐,唔會再有失望,我真好鐘意食明太子架🙂
明太子烏冬

個烏冬好味,咸咸地辣辣地,烏冬煮得煙韌彈牙,👍🏻👍🏻
朋太子單骨雞翼

明太子多士

希望下次黎食晚餐,唔會再有失望,我真好鐘意食明太子架🙂
2018-10-09
明太子烏冬