2019-08-09 46 瀏覽
估唔到食炸雞都可以咁浪漫,一岀lift 就見到色彩繽紛的愛情鎖牆,餐廳燈光昏暗好relax,一串串的星星燈飾非常有情調,店員服務態度都好好,知我地慶祝生日主動幫手影相,仲送咗一張即影即有好貼心甜辣炸雞拼香蒜蜜糖炸雞 (全份) ($192)雙拼炸雞份量十足,呢間炸雞仲會配薯條、薯格同薯角,灑滿晒蜜糖芝士粉好惹味,炸雞炸粉夠簿,外脆內嫩唔油膩,雞肉非常juicy,甜辣味最好食,甜甜地少少辣好開胃,而香蒜蜜糖味其實我就唔太食得岀有蒜蓉味,但蜜糖味就非常濃郁,另外仲有4款唔同醬汁比你增加唔同口味,一雞幾味冇難度辣豆腐湯烏冬 ($188)所有湯類都會放係個爐到一齊上可以保持溫度,呢個湯底唔會太辣,唔食辣的朋友都食到,而且好鮮,冇咩味精,烏冬爽滑彈牙,加埋滑嫩嫩的豆腐同各種菇菌配料好有韓國風味呀炭豚飯捲 ($88)飯捲包住豚肉、青瓜、黃蘿蔔同生菜,口感豐富有芝麻香,美中不足就係飯捲可能因為加咗芝麻油所以比較鬆散,好易一夾就散晒

甜辣炸雞拼香蒜蜜糖炸雞 (全份) ($192)
甜辣炸雞拼香蒜蜜糖炸雞

辣豆腐湯烏冬 ($188)
辣豆腐湯烏冬

炭豚飯捲 ($88)
炭豚飯捲

• 香蒜蜜糖炸雞