2019-05-28 1787 瀏覽
好耐冇食台灣野,係西環等朋友放工順便一齊揀間台灣野食個飯先!今次揀左五斗米,廚師係台灣人,可以食到正宗台灣美食,好開心!☺️心多多嘅我地揀左個二人套餐 ($231)佢地係台南口味,味道偏重,最岩我地哩啲重口味人士!👏🏻👏🏻👏🏻🍀十三香滷味拼盤滷味係用左13種香料秘製而成滷味拼盤有百頁豆腐、台式貢丸同白菜滷,好香好入味!🍀台式燙青菜燙生菜淋上肉燥好惹味!😋🍀麻辣牛肉麵湯底係佢地每日用4-6個鐘熬製而成! 一開始緊係要飲啖原味嘅牛肉湯,味道好香濃,一啲都唔油,仲帶有少少甜味,好飲到我地最後連個湯都清埋!😍😍麻辣醬係佢地每日自己炒,入面仲有櫻花蝦,我地加晒成個醬落個麵度,麻而唔太辣👍🏻牛肉燉得好腍好入味,而且份量好多!酸菜甜甜地幾特別😋🍀肉燥雞腿飯堆到好高嘅肉燥,好足料! 拌飯岩岩好! 大大隻雞脾,肉質嫩滑,輕輕一咬就可以撕開啲肉☺️☺️🍀台式香腸食親台灣野都必叫!! 真係好香口😋🍀珍珠奶茶茶底係錫蘭茶,完全冇加奶精,飲落幾順滑,珍珠又煙韌,唔錯!🍀冬瓜茶清清甜甜,朋友好鐘意!🍀九份芋圓冬瓜茶底,芋圓份量好多,2個人食岩岩好! 有芋頭同地瓜2隻口味,芋圓好Q彈,仲食到有芋頭粒粒同地瓜蓉係入面,正!

心多多嘅我地揀左個二人套餐 ($231)
十三香滷味拼盤

🍀十三香滷味拼盤
滷味係用左13種香料秘製而成
滷味拼盤有百頁豆腐、台式貢丸同白菜滷,好香好入味!
台式燙青菜

🍀台式燙青菜
燙生菜淋上肉燥好惹味!😋

🍀麻辣牛肉麵

牛肉燉得好腍好入味,而且份量好多!酸菜甜甜地幾特別😋

🍀肉燥雞腿飯
堆到好高嘅肉燥,好足料! 拌飯岩岩好!
大大隻雞脾,肉質嫩滑,輕輕一咬就可以撕開啲肉☺️☺️
台式香腸

🍀台式香腸
食親台灣野都必叫!! 真係好香口😋

🍀珍珠奶茶
茶底係錫蘭茶,完全冇加奶精,飲落幾順滑,珍珠又煙韌,唔錯!

🍀冬瓜茶
清清甜甜,朋友好鐘意!
九份芋圓

🍀九份芋圓
冬瓜茶底,芋圓份量好多,2個人食岩岩好! 有芋頭同地瓜2隻口味,芋圓好Q彈,仲食到有芋頭粒粒同地瓜蓉係入面,正!😍😍
特別又好食嘅台灣野!有下次☺️☺️
2019-05-21