2024-05-06 87 瀏覽
台灣火鍋經典之選--牛大人,節日慶祝必點之選,今次要慶祝勞動節來臨,又為我地爭取到多一日假,實在係打工仔的一大福利✌🏻️套餐主要有三個:精選嫩牛 ($248)、美國特級安格斯 ($288) & 澳洲極上和牛 ($328)牛大人新推出湯底--三椒酸菜鮮魚鍋&醍醐蕃茄酸辣鍋,今次想養一養生,於是就點左阿嫲養生鍋湯底😊配料可以自助調配,比較特別的有腐乳醬、豬肉醬,聽到個名都覺得特別😂今次呢個套餐有限定溏心蛋,每位送一隻,見到都覺得吸引,兩啖就食曬lu😋而海鮮方面:花枝漿台灣最出名的莫過於花枝,所以要試下係唔係想象中甘正,點知又真係幾唔錯😙黑松露海鮮漿結合了黑松露的獨特香味以及海鮮的鮮甜,兩者配合起來味道一流😉台灣鱸魚片厚切鱸魚,比想象中好食,入口即化,配上醬油之後,味道更加突出🤗鮮甜海蝦海蝦超級正,夠曬新鮮,食落口啖啖肉😚脆肉鯇脆肉鯇骨稍微有點多,如果唔擅長lur骨的朋友們建議點皖魚腩😏澳洲和牛M5牛肩卷必點的和牛之選--澳洲和牛M5牛肩卷,脂肪比較均勻,而且口感一流,有一種入口即溶的效果🤩正啊(ᕑᗢᓫ∗)美國黑牛後腿肉後腿肉肉質比較嫩滑,加上有豐富的肉汁,可以試下幾塊一齊食,又會係另一種體驗

而海鮮方面:

花枝漿

黑松露海鮮漿

台灣鱸魚片

鮮甜海蝦
海蝦超級正,夠曬新鮮,食落口啖啖肉😚

脆肉鯇

澳洲和牛M5牛肩卷

美國黑牛後腿肉
後腿肉肉質比較嫩滑,加上有豐富的肉汁,可以試下幾塊一齊食,又會係另一種體驗🤤

飲品方面,今次想飲下洛神花茶、烏龍茶、酸梅汁同烏梅汁,酸酸甜甜又幾好飲下😄

甜品最後送左每人一個夢王布甸同鮮草凍,雖然已經好飽,但係最終都忍唔住食埋佢😋

好味指數:9/10

性價比指數:9/10