2021-10-21 206 瀏覽
這間The Grill Room都吃過2次,上次去的是銅鑼灣铺頭, 尖沙咀店今次第1次來.。 今日放假,到尖沙咀購物,之後仲約埋中意食西餐嘅朋友一齊去品嘗美食~ 尖沙咀一向多西餐選擇,要搵一間好味既西餐廳真係頭都痕埋,想突圍而出實在不易。6:30去到已經坐滿咗一半嘅人,未到七點就已經坐滿晒 .餐廳係走西式簡約風,非常有格調的裝潢. 除左卡位、普通二人餐桌之外,中意飲酒既朋友可以考慮下坐bar 枱,餐廳提供各種酒類飲品同埋不同大小既酒杯。餐廳有set可以叫,亦都可以自己揀starter、main course、dessert ,都幾適合情侶dating或者朋友gathering。 忌廉牛油蒜香雜菌(小食)香滑的忌廉奶油,濃濃的野菌味。忌廉同牛油增添香滑濃郁口感,內裡包含多種不同既菇類,口感層次豐富。每一粒雜菌都比忌廉牛油醬汁包裹住,好香好惹味好吸引,食完呢道牛油雜菌後實在令人回味 香草燒羊架配烤蔬菜入口好鮮嫩。吃羊怕羶味,而它既羶味是可以接受的。 香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚子除左賣相吸引,食材選料都新鮮 👍🏼意粉面頭鋪上三粒北海道帶子,配上彈牙嘅魚籽,再加上濃郁嘅龍蝦忌廉汁,每一

6:30去到已經坐滿咗一半嘅人,未到七點就已經坐滿晒

,都幾適合情侶dating或者朋友gathering。

忌廉牛油蒜香雜菌(小食)
雜菌配多士

香草燒羊架配烤蔬菜
入口好鮮嫩。吃羊怕羶味,而它既羶味是可以接受的。
香草燒羊架

香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚子
除左賣相吸引,食材選料都新鮮 👍🏼意粉面頭鋪上三粒北海道帶子,配上彈牙嘅魚籽,再加上濃郁嘅龍蝦忌廉汁,每一啖都好creamy🍝 帶子外焦裏嫩,非常鮮甜. 龍蝦汁配上扁意粉非常之match.

這個意粉味道取勝,不用太多既裝飾👍🏻
香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚子

葡式香辣燒雞配黑松露薯條
烤雞烤得剛好,潤而嫩,咸辣得宜,十分美味!
黑松露薯條賣相吸引,不是溝醬般取巧的。薯條炸到金黃香脆可口。
葡式香辣燒雞配黑松露薯條

呢度每一份嘢食嘅份量都好大,我同我朋友不嬲都已胃口大出名,食完呢餐之後真係搞到要捧住個肚走。

總括而言,餐廳氣氛同食物質素都好唔錯。人頭三百幾蚊已經捧住個肚. 我同朋友都食得好開心
,值得再去
2021-10-19