2017-05-09 214 瀏覽
以前食過一兩次,兩間都食過,對面果間d辣椒油係亮點。由於門口成日大排長龍,我又唔覺得特別,所以好耐無去。近日見到朋友在Facebook 大讚佢個撈粗,我未食過撈粗,次次都係食湯麵湯河湯米,立即走去試。叫左個牛腩魚片撈粗,唔😐⋯⋯唔可以話佢唔好食,不過真係好一般,我覺得撈粗的重點在於醬油,因為佢個醬油唔香,所以無左一口接一口的衝動,唔知佢個醬汁係點調製,我自己調配仲好味過佢。好彩個麵烚到剛剛好,如果連個麵都撻Q就成碗麵都要🙅🏿了。牛腩ok但又係個汁唔夠香甜,我自己比較喜歡牛腩汁厚身d,傑d。仲有,辣椒油唔掂,對面果間好食好多!由於個麵滿足唔到我,我又叫左個朋友推介的奶油多,無得輸,氹返自己👏🏻
魚片牛腩撈粗
奶油多