同朋友行銅鑼灣,想食個tea hea下,第一時間就諗起要食burgerroom。平時夜晚去都好多人,閒日既下午茶時段就無乜人。Menu有中文有英文,方便外國人同我地睇,價錢都寫晒係menu度,不用加一服務費。我地一共叫左三樣嘢食,二杯飲品。鵝肝牛肉芝士漢堡$158,份量真係幾大,倆個人Share一個就啱啱好!諗起都流晒口水,牛肉既厚度大概3~4cm 而且成個包都好juicy 一啲都唔乾,芝士痴住牛肉,正!絕對唔係誇張,我隻手啱啱好先拎得晒個包,啲肉汁邊食邊滴落個碟度。雞肉沙律 $75我既習慣係食乜菜式都係要叫個沙律食,因為我真係好中意食菜。今次叫呢個雞肉沙律又幾好食喎,雞肉既做法係用烤的,保住肉汁又唔會令雞肉煮得過火。而沙律菜用左醋調味,令人覺得好開胃。我地都叫左個小食芝士薯角 $48賣相真係唔錯,岩岩炸起既芝士薯角,外脆內軟,份量都唔少,我好中意佢地用既芝士,啖啖都有濃郁既芝士味。另外,我地叫左一杯iced peach fruit tea同埋 iced cafe mocha (Tall)。店員果然無介紹錯,淡淡既peach味唔會太香。最中意佢杯底有一粒粒既果肉,好有口感。呢杯iced

同朋友行銅鑼灣,想食個tea hea下,
第一時間就諗起要食burgerroom。
平時夜晚去都好多人,閒日既下午茶時段就無乜人。

我地一共叫左三樣嘢食,二杯飲品。

Foie Gras Beef Burger

份量十足

雞肉沙律 $75

雞肉沙律

我地都叫左個小食

芝士薯角 $48
芝士薯角

Iced peach fruit tea

Iced cafe mocha (tall)

呢杯iced cafe mocha (Tall) 就不過不失,正常味道。

總括嚟講,burgerroom係我會去完又去食burger既地方。佢一直都keep住甘高水準,而且值得一讚既係店員的服務態度好好、好有禮貌!
2015-06-29
  • 鵝肝牛肉漢堡