餐廳: 温野菜
資訊:

2024-02-10 429 瀏覽
初一第一餐lunch揀左食溫野菜。之前食過印象中幾好,坐得舒服,所以今日行過經過諗都冇諗就入咗去啦。我叫咗自選三款(豚肉,牛頸脊,同埋牛胸腹肉)set,男朋友叫咗和牛set。食咗佢和牛(澳洲M9+日本黑毛和牛)之後,我發現我三碟完全比唔上,好大分別。兩款和牛入口即溶,日本果隻味道更加一流。我既就厚啲實啲,三款嚟講得牛胸腹肉比較OK,另外兩款麻麻地,感覺唔係咁值。湯底叫左月見壽喜燒同蕃茄湯一齊share,感覺係淥肉既就壽喜燒湯好啲,淥菜就蕃茄湯好啲,菜係壽喜燒湯會比較咸,同埋淥肉後浸雞蛋汁增加口感👍🏻👍🏻甜品加咗一個雪糕黑糖抹茶,好食又抵加錢($10),比我想像中大球。整體來講唔錯喇~

2024-02-10