2020-12-08 3162 瀏覽
暫時係我去過香港cafe之中空間最為大的新開咖啡店☕️💕分別有室內同室外比較打卡既座位, 餐廳內近門口仲有d淨係for 飲野既free seating座位👍果日星期日去, 好似都排左成粒鐘先有位😂不過好在店員係會留低你個名同電話號碼, 有位會打直接聯絡你, 所以可以邊參觀大館邊等位☺️🍓sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ· Strawberry Sando $38﹟賣相十分討好既一款三文治, 3大粒士多啤梨🍓😍食落味道都正常發揮, 食到個cream有d cream cheese既酸酸地味, 中和左個甜度, 如果定價親民d會更好😛🥪sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ· Chicken, Cabbage & Mayonnaise Sando $68﹟鐘意依款鹹三文治個椰菜絲, 口感十分爽脆🤩👍個雞扒感覺層雞皮食落有d油膩, 唔係好夠脆🤔但有個無敵蛋黃醬, 所以整體味道都不會差🙊🍴ᴍᴀɪɴ· Chicken Katsu Teishoku Set $158 ﹟個定食睇落都相當豐富🤗用左蜆黎煮既味噌湯, 飲落都有佢既鮮甜味, 最緊要食落無沙👍🏻 配日本米飯, 漬物, 沙律同埋主角雞扒, 飯方面就用左珍珠米,雞扒就面頭就有d甜甜地既燒汁

Strawberry  Sando
Strawberry  Sando

Chicken  Sando

﹟個定食睇落都相當豐富🤗用左蜆黎煮既味噌湯, 飲落都有佢既鮮甜味, 最緊要食落無沙👍🏻 配日本米飯, 漬物, 沙律同埋主角雞扒, 飯方面就用左珍珠米,雞扒就面頭就有d甜甜地既燒汁, 但食落都係覺得個雞皮略略有d厚, 食完會有少許油膩感🙈
Chicken Katsu Teishoku Set

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Mountain Sesame $68
﹟睇得又飲得既芝麻富士山用左椰子奶, 所以飲落有好香既椰子味☺️而椰奶同芝麻味又夾, 兩者味道都平衡得不錯, 整杯texture都係偏濃稠, 杰杰地身咁樣, 入口都唔會話太多粉🥰依杯咁特別既飲品只限凍飲架ja🙆🏻‍♀️
Mountain Sesame
Mountain  Sesame

🥤ᴅʀɪɴᴋ· 8oz Milk Coffee $45
﹟果日叫左Latte, 欣賞佢可以自己選擇咖啡既奶, 有鮮奶, 椰子奶, 杏仁奶, 荳奶, 燕麥奶🙌重點係全部都唔洗額外再加錢‼️雖然無唯美既拉花, 但咖啡質數係有保證架🤘飲落順滑, 咖啡味亦都合我口味, nutty nutty😎
Latte
Mountain Sesame