2024-01-18 52 瀏覽
今次去咗間風格濃厚嘅咖啡店,一入去已經俾個歐洲feel攝住我。坐落地玻璃窗邊,一邊望住行人,一邊品味佢哋嘅美食 - 嚟個慢活嘅下午時光啦!眼前一大堆精緻嘅麵包、酥皮、蛋糕點心,令人挑花眼🤩。經過一番掙扎,終於選擇咗幾樣美味來試。蜜桃批,浸桃吸引,結合松脆嘅酥皮,咬落香脆,甜度啱啱好;朱古力波蛋糕,滿滿朱古力滋味,夾著餅底嘅脆米通,一啖咬落有層次嘅口感,真系好滿足😋!輕輕嘗咗煙肉咸批,賣相吸引,味道鮮美,但可能我比較鍾意芝士味重啲。自選沙律就清新健康,蕃茄同芝士嗮一嗮,味道好夾!當然少不了飲品啦,cappuccino上面嗰層花紋靚爆,雖然我覺得啲咖啡味可以再濃啲,不過呢個咖啡time都算係滿意!朋友點嘅黑朱古力,濃郁至極,飲到最後有少少膩,但總體黎講,係款挑戰味蕾嘅好選擇。總結一句,尋日呢個消閒好去處,食物質素高,每一啖都嘗到心思,我話正😍!