Zenon Café

餐廳: Zenon Café
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2015-05-31 272 瀏覽
黎到Zenon Café,一係就黎HAIR CUT,一係就黎飲咖啡係香港好創新既一間咖啡店,因為佢既係salon又係咖啡店,佢地前身係pacific coffee,後來就自己經營,將SALON同CAFE二合為一為香港創造左一個獨一無二既Cafe Salon門口大大隻字已經寫係Cafe Salon,上層係Salon,下層則係Coffee Shop因為落雨有關係,所以大門就關左環境幾寬大,而且周邊都有好多Salon既佈置,點餐等位置距離客位好close大家可以邊傾計邊食野,好有親切感好多掛畫、裝飾等都同Salon有關,令成間咖啡店更顯特色meau設計簡約,食物既款式唔算多,但飲品先係本店既精髓嗌左杯mocha,係一杯洋蔥心既拉花,見到已經聞到好香濃咖啡香味,原來咖啡豆都由意大利入口,而牛奶則係日本新鮮調製,每個細節都做得非常用心,平日少飲咖啡既我,都飲得津津有味入口既咖啡非常香濃,而且奶泡打得細滑無瑕,咖啡味濃而不苦澀,底部更飲到微甜既朱古力,而我都不知不覺一飲再飲,實在要一讚!而且我亦都已經推介左幾位愛好咖啡既朋友去見識XDReuben,好有份量既三文治同新鮮蔬菜沙律,而且另外配上兩種唔
係香港好創新既一間咖啡店,因為佢既係salon又係咖啡店,
為香港創造左一個獨一無二既Cafe Salon
因為落雨有關係,所以大門就關左
大家可以邊傾計邊食野,好有親切感
好多掛畫、裝飾等都同Salon有關,令成間咖啡店更顯特色
meau設計簡約,食物既款式唔算多,但飲品先係本店既精髓
mocha
Reuben
Reuben,好有份量既三文治同新鮮蔬菜沙律,而且另外配上兩種唔同既醬汁,而且醬汁調配都係由佢地自家製作,可以食到出面食唔到既味道~
蔬菜沙律好新解,另有數粒麵包粒係面,咬落鬆脆,點醬一齊食,更加係另一種滋味
Reuben
麥包係每日法國空運到港,可以食出異國既風味,麥包偏乾身,第一啖咬落去比較硬,但咬開後就鬆軟得多,配上既紅牛肉都好突出,肉質嫩口,而入面既醬汁亦令牛肉既鮮味更加突出
黎得依到,當然要參觀埋上面SALON果層,上下層可以自由出入,而且上面亦有位可以坐,陪朋友黎HAIR CUT,自己就係到坐下飲下野,唔會有白等既感覺,好有心思既一間咖啡店~
想見識一下,HAIR CUT,飲咖啡,都係好值得一去既地方~
mocha