2024-01-15 169 瀏覽
一踏入【COFFEE MAIZI】,咖啡嘅香味撲鼻而來,夠晒宜家感覺!呢間由兩口子經營嘅店,感覺好溫暖、親切,背景音樂都係懷舊外國金曲,放鬆到。😌第一啖試嗰款「血橙美式」,啖啖滋味,夏日限定,飲落好有層次感。咖啡雖然唔算濃烈到爆炸,但都夠香,好啱鍾意nutty味嘅朋友。食物上,佢哋主打輕食,健康得嚟唔失味。一試佢哋嘅自家制小食,尤其係Basque同Roll Cake,口感滑溜,味道啱啱好,唔會膩,出乎意料咁正!🍰番茄醬意粉同慢煮雞胸,份量適中,味道鮮美,夠料。尤其注意到佢哋對配菜嘅用心,每款沙律都保持新鮮,而且連醬汁都掌握得啱啱好,一點也不馬虎。每道菜都有佢哋嘅特色,繼續保持,好值得大家去試試!仲有,服務都幾上心,食物同飲品同步送上,咖啡溫度又啱哂,絲毫唔馬虎。喺香港咁多咖啡店裏面,【COFFEE MAIZI】絕對係堅持自家風格嘅佼佼者!😍👍