探險家一名,今次遠征尖沙咀,發現咗一個美食寶地!😍 忍唔住要同大家講下,這家餐廳嘅Antipasti Platter真系一絕,啲小食粒粒鮮美,蔬菜靚靚脆口,搞到我食指大動。咬落去那酥脆嘅麵包嗅到微微嘅炭香,簡直系perfect match!跟住,蘑菇濃湯一上桌,濃郁嘅香氣撲鼻而來,望落濃得嚟唔浮脹,每一啖都充滿咗蘑菇嘅原味。食開西餐嘅你一定懂得,好湯系養生之道!緊係輪到主角登場啦!炭燒澳洲斧頭扒,份量嘅話一個字—正!配菜煮得咁岩好,燒薯仔🥔外脆內軟,同扒一齊食真系絕配。牛肉我揀咗七成熟,外面略為焦香,入面Juicy到冇朋友,講真,啲肉質鮮嫩到令我擔心用手都可以撕開咁。仲有幾款醬汁點着食,我系覺得黃芥辣同扒嘅味道夾到嘩啦啦!壓軸登場嘅甜品—Gelato,開心果味嘅簡直係Smooth到飛起嚟,芒果Sorbet酸酸甜甜喺口腔裏起舞,清新過癮。最後嘅慶祝,當然少不了一杯技師泡得恰到好處嘅咖啡啦,收尾得來又提神。😋如果你受夠咗高高在上嘅美食評論,想要啲真材實料嘅分享,我嚟告訴你,這家地道嘅美食地點絕對值得一試,正到噴火嚟!🔥👌🏻