2019-05-13 83 瀏覽
早幾日諗住請個朋友食飯,諗咗好耐都唔知食咩好。有朋友介紹話The Grill Room唔錯,環境舒適,價錢又唔貴。好,一於咁話。搭lift上去一開門,就已經係餐廳。成個開放式廚房係度睇住廚師燒扒,特別吸引。未食已經覺得好正😋 跟手一坐低,我哋即刻點左兩杯Mocktails, RUBY SUNRISE 同BEACH BABE.再慢慢睇menu. 原來我朋友係唔食羊同牛嘅🤣🤣唯有點豬同雞啦🤪 點咗:•炭燒豬腩肉鹽味焦糖汁配青蘋果沙律嘩,不得了~超好食😍皮脆香囗,豬肉肥瘦啱啱好,一d 都唔油膩,再配埋青蘋果沙律一齊食好開胃。•葡式香辣燒雞配黑松露薯條未送到上枱已經聞到陣陣炭燒嘅香味。但望到隻雞嘅時候,齋睇個樣好似好嚡咁,但食落又唔係喎。仲幾滑添,真係估佢唔到。黑松露薯條就普普通通,冇咩特別。•是日湯 (蘑菇忌廉湯)菇味香濃,忌廉幼滑。•蒜蓉牛油烤蔬菜蒜蓉味香,牛油味重,正。
跟手一坐低,我哋即刻點左兩杯Mocktails,
RUBY SUNRISE 同BEACH BABE.
再慢慢睇menu.
原來我朋友係唔食羊同牛嘅🤣🤣
唯有點豬同雞啦🤪
點咗:
•炭燒豬腩肉鹽味焦糖汁配青蘋果沙律
嘩,不得了~超好食😍
•葡式香辣燒雞配黑松露薯條
黑松露薯條就普普通通,冇咩特別。
•是日湯 (蘑菇忌廉湯)
菇味香濃,忌廉幼滑。
•蒜蓉牛油烤蔬菜
蒜蓉味香,牛油味重,正。
炭燒豬腩肉鹽味焦糖汁配青蘋果沙律
葡式香辣燒雞配黑松露薯條