2009-03-17 55 瀏覽
班長要去買手機,妹妹又要去賣手機,搞掂哂已經九點幾,我已經由肚餓變到唔肚餓,但係又要食嘢喎....跟住就去又一城食嘢,去到...我即刻諗起我幾個星期前已經想食嘅Spaghetti Carbonara,喺又一城只係得Amoroni's Little Italy同Dan Ryan's 有得食,最後終於入咗Little Italy。食物方面:叫咗三個courses,先嚟麵包,同以往一樣,有隻軟嘅,亦有類似餅乾嘅薄脆,有意大利黑醋mix w/特純檻欖油 比我地點,班長嘅favourite,但我似終都係鍾情牛油,最終都係叫waitress比幾舊牛油我地。1. Calamari 炸魷魚 > 班長鍾意食....冇計,如果唔係我就一定唔叫,大家都以為係炸魷魚圈,點知一嚟到係魷魚條,雖然幾香,但係我感覺又肥、又高膽固醇、又難消化,而且啲蕃茄汁又好熱,真係熱到出煙,點入口呀! 而且佢實在有啲貴,要成$160一客,仲要碟底有舊大大嘅法國包,我認為最多只係值$80。2. 忌廉芝士火煺意粉 Spaghetti Carbonara > 終於到主角出場,雖然只係叫咗個細份嘅$98,但係我地三個已經

食物方面:

2. 忌廉芝士火煺意粉 Spaghetti Carbonara > 終於到主角出場,雖然只係叫咗個細份嘅$98,但係我地三個已經非常夠食,啲汁好香好creamy,算落足料,加埋意大利火煺,最緊要都係啲汁加入咗蛋黃,簡單嘅配合已經夠哂味,如果好似Cafe Landmark用蝦球,我相信會更鮮味添...........不過我真係好開心,因為已經諗咗幾個星期,終於食到,實在太好味喇~~~~~~~~!

3. Pepperoni, Pineapple & Mushroom Pizza > Pizza 係正方型嘅,有十二塊,真係份量十足,始終都係Italian-American Food,傳統薄批,未必人人啱口味,夠熱,亦唔會過酸,不過份量太多,最後都係要打包。

總論:同以前去都係咁滿意,可以再食,保持一貫水準,不過太飽了,唔可以再次品嚐佢地幾好食嘅甜品Tiramisu,下次希望可以留肚食啦.......
Assorted Bread
Calamari 炸魷魚