2024-01-26 1962 瀏覽
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗同朋友食飯,大家好多時都諗到國際美食,或者打卡靚餐廳,基本上好少會諗到去要人肉排隊,食完要即走嘅地方食嘢。3個朋友約食飯,大家諗緊想食咩,完全估唔到一個20出頭嘅朋友竟然話想食雲吞麵,跟住佢決定食呢間,我其實唔係冇食過,不過完全諗唔到上一次食係幾時,冇去係因為我個人唔太鍾意要快D 食完就走人,唔想食得咁有壓力~🍴上湯雲吞麵($45)麵唔大碗,雲吞放響底,上面係麵。麵的確非常彈牙,完全冇鹼水味,雲吞大大粒,入面有一隻大蝦,蝦肉爽口,個雲吞皮好滑,湯底鮮甜,好味!🍴鮮蝦水餃($50)因為我想試,所以叫咗一碗凈水餃 share,水餃湯底同雲吞麵一樣,水餃皮都係好滑,餡料比例唔錯,幾好食!其實食完個胃有D 空虛,如果只食一碗麵就會更空虛~ 另外,的確係要人肉排隊,我哋3個人,其中一個朋友遲到,我哋已經等到差唔多先排隊,輪到我哋時,朋友都未到,當然佢俾嘅就照入座,店內環境係擠迫,店家俾咗卡位我哋,我同另一朋友打對面坐,冇耐已經聽到有店員對話,大概係兩個人坐咗4人檯咁,佢哋冇打擾我哋,不過就係我之前所講,坐得唔太舒服,食完好走嘅感覺唔太係我想要嘅進食
好味指數😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗

🍴上湯雲吞麵($45)

上湯雲吞麵

🍴鮮蝦水餃($50)

鮮蝦水餃

其實食完個胃有D 空虛,如果只食一碗麵就會更空虛~ 另外,的確係要人肉排隊,我哋3個人,其中一個朋友遲到,我哋已經等到差唔多先排隊,輪到我哋時,朋友都未到,當然佢俾嘅就照入座,店內環境係擠迫,店家俾咗卡位我哋,我同另一朋友打對面坐,冇耐已經聽到有店員對話,大概係兩個人坐咗4人檯咁,佢哋冇打擾我哋,不過就係我之前所講,坐得唔太舒服,食完好走嘅感覺唔太係我想要嘅進食體驗,不過間唔中快閃食都冇話唔得嘅,佢嘅雲吞麵真係好食嘅~

上湯雲吞麵
鮮蝦水餃