喺尖沙咀K11周圍都有唔少風味獨特嘅餐廳,今日就嚟到位於嘅Time park lounge。🌳位置唔算難找,但平時行尖沙咀都好少會經哩頭,比較唔起眼。餐廳位於地庫,沿著長樓梯行落去,充滿神秘感。地庫餐廳空間好大,座位唔算特別多,有好多空間都用嚟做裝飾擺設,設計好精美,先係有獵槍、火爐、書櫃、仲有一棵高大嘅樹延伸到天花,就算二人檯都好闊落,比到人好舒適嘅環境用餐。哩棵樹好有睇頭,等野食到嘅時候同男友不停研究佢嘅裝修兩個人咩都想試,所以今次都嗌左幾多🙈🤪先係一人set dinner🍽有忌廉湯同沙律,分量岩晒一個人,忌廉湯質地濃郁,好多蘑菇碎,好香,沙律菜亦好新鮮🥗自家製蟹肉脆燒賣黎到頭盤,呢個脆燒賣賣相10分精美,高級燒賣,呢道菜好有創意,先係外層脆皮,裡面裝滿一淡淡嘅蟹肉,外脆內軟,為口腔帶來一股衝擊!鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉面頭鋪有好肥美嘅海膽,醬汁完全沾滿住每條扁意粉,個人比較喜歡食扁意粉,因佢口感厚實,更加掛汁。三文魚籽好新鮮冇腥味,蝦肉雖然唔大隻,不過肉質好彈牙,廚師仲好細心預先搣咗蝦殼,淨係留返條小蝦尾。然後就黎到我地好期待嘅肉眼扒同乳豬!燒美國頂級肉眼扒 $358今次叫咗七成熟

位置唔算難找,但平時行尖沙咀都好少會經哩頭,比較唔起眼。

哩棵樹好有睇頭,等野食到嘅時候同男友不停研究佢嘅裝修

兩個人咩都想試,所以今次都嗌左幾多🙈🤪

先係一人set dinner🍽

鮮蝦海膽三文魚籽扁意粉

面頭鋪有好肥美嘅海膽,醬汁完全沾滿住每條扁意粉
,淨係留返條小蝦尾。

然後就黎到我地好期待嘅肉眼扒同乳豬!

燒美國頂級肉眼扒 $358
燒美國頂級肉眼扒

今次叫咗七成熟,感覺熟左少少,下次可以叫五成
。先講肉質鮮美,牛味香,肥瘦均勻,脂肪同肉嘅分佈比例剛好,唔洗點醬都好好味。另外配角係美國薯仔,比較爽口,橄欖油香。

西班牙燒乳豬配啤梨蘋果醬 $268 1/4份
西班牙燒乳豬配啤梨蘋果醬

燒乳豬最緊要皮夠脆,而呢度唔只做到皮脆仲要肉嫩,啲肉滑到入口即溶,亦唔會有肥膩嘅感覺,反而有啲豬油香

如果肉眼扒同乳豬要二揀一嘅話,我哋都投左乳豬一票
另外點綴乳豬嘅啤梨蘋果醬好清新,同乳豬好配合!兩個人食叫¼份量啱啱好。

最後叫咗杯芒果沙冰忌廉飲品(詳細叫咩名唔記得啦🙈),忌廉係佢哋自家調配,做到少糖嘅效果,酸酸甜甜,好岩女士們享用。

燒美國頂級肉眼扒
西班牙燒乳豬配啤梨蘋果醬