2021-02-17 613 瀏覽
我好鍾意食點心,好多人都叫我要試呢一間,之前黎過一次,因為疫情只做外賣,今日終於可以坐低食。一個人竟然叫了五個點心,當中最有驚喜的係個韭菜角,個樣好大舊,諗住會好滯,點知佢入面的韭菜同肉的Mix非常Balance,所以一D都唔滯,食到韭菜又食到肉,好正。第二最愛係個潮州粉果,開頭見佢上枱目測佢塊皮好厚,都打定輸數,點知食落就有另一番風味,好味,入面D沙葛好清爽,入面D材料混和得好好。跟住想講佢個蝦米腸粉,好滑好彈牙,份量算係多咗少少(可能因為我一個人食的關係)。接住到個蝦餃,我想在此聲明,佢個蝦餃都係好出色的,不過前面的三個更出色,所以蝦餃先至排第四。佢個蝦餃皮好薄,粒蝦亦新鮮彈牙,好味。最後就係鴨腳扎,芋頭同舊豬肉都好味,鴨腳無雪味,好難得。其實附近都有一D出色的點心店,不過呢一間坐得舒服D,雖然呢間的價錢大約貴30%左右,不過都係值得的。
韭菜角
潮州粉果