2019-01-16 66 瀏覽
男友話想食burger但又唔想食老M,就諗起上次行街見到呢間Burgeroom。以為喺美麗華入面會好貴,點知原來係半自助式仲唔駛加一,立即覺得好似好抵🥳行入去同一般美式餐廳無異,有啲似公路🚦🚗餐廳又有啲車房味既設計,幾metallic。難得我地6點幾到已經好多人,因為平日的晚上而且咁早都有咁多人食野飲野,証明佢人氣好高!😂見到有唔少人喺度happy hour 飲下啤酒🍻食啲dips,氣氛幾好。店員細心介紹menu,然後就同我地講係自行去cashier點餐同畀錢,之後野食會有店員送上,咁樣半自助式而唔收加一都好好!而且落左單唔駛5分鐘啲野食都黎哂、好有效率👏🏼👏🏼🤣晚上冇set combo,所以除左叫burger之外我地都有叫sides。旋風薯條🍟大份得來唔算貴,而且好熱辣辣😚鍾意食芝士可以揀有芝士topping嗰款,不過男友同我都情願要原味😋因為又想食薯條雞翼又怕好肥好熱氣所以我都叫左個沙津🥗呢個大烤菇沙津清得黎份量啱啱好,生菜好鮮甜多汁,証明好新鮮!而且個vinegar sauce唔會太濃,剛剛好做左啲點綴👍🏼舊烤菇好香,上面加埋啲碎蕃茄🍅又好夾,值得一叫😋香脆鱈魚🐟柳漢堡 - 🍔就

旋風薯條

大烤菇沙津

香脆鱈魚柳漢堡

香脆鱈魚🐟柳漢堡 - 🍔就咁睇冇咩特別,但魚柳好鬆脆,麵包都烤得幾香,而且比我想像中大件!好彩我地只叫左一個兩份分,唔係我諗實食唔哂🤣
香辣單骨炸雞翼配蜜糖芥末醬

唔叫兩個漢堡,因為我想食佢個香辣單骨炸雞翼🍗,睇見都覺得好吸引😍而且佢個mustard混左蜜糖,唔會太攻鼻,點畫反而覺得個雞翼冇咁辣,而且佢炸得黎唔油,單骨又更加容易食,好彩我數住,差啲畀個男人食多我一支🥺🤪
蜜桃冰茶

呢間Burgeroom又抵食又好食,晚飯或happy hour都好啱黎!🥳
2019-01-16
旋風薯條