2023-11-22 15 瀏覽
今日嚟咗呢間行型格路線嘅居酒屋,就咁睇出面以為係好貴好貴嘅餐廳,入到去先睇到完全係兩回事,價錢好合理🤣 唔同時段仲有ᴅɪsᴄᴏᴜɴᴛ嫁🤪 5折呢個好抵🥳入到去見到牆上有勾勾俾客人掛袋,真係好貼心😽———————————————1️⃣ 軟殼蟹沙律🥗新鮮炸起嘅軟殼蟹外皮酥脆,內部就好多汁😳 蔬菜好ғʀᴇsʜ,而且啲沙律醬唔會太多搶哂啲味👍🏻2️⃣ 蟹肉茶碗蒸🥚好精緻嘅風味小食😍 呢個茶碗蒸加咗蟹肉,份量都幾多嫁,一定要襯熱食唔係就會唔好食😵‍💫 蒸蛋超嫩滑,入面仲有菇同三文魚籽等等嘅食材,每食一啖都好似係到尋寶🫣3️⃣ 燒蠔🦪蠔上面加上芝士或蔥花就見得多,但呢到就係蠔底有幾片京蔥,夾住一齊食好特別🤭4️⃣ 燒豆腐🔥完全就係外脆內軟🤫 啲sᴀᴜᴄᴇ鹹鹹哋又帶有啲啲辣辣地,有蔥花更香😌5️⃣ 天婦羅蝦🦐呢到嘅天婦羅蝦除咗有蝦身之外,仲有蝦頭,全部都炸到好香口,一啲都無浪費😎6️⃣ 雞肉串🐥雞肉串好爽口,每食一啖都食到有雞軟骨嗦嗦聲,我就揀咗芝士同明太子,一樣都係啖啖肉又好ᴍᴀᴛᴄʜ😛7️⃣ 生菜包肉🥬好掛住呢種食法,脆脆嘅生菜加上餐廳秘製醬嘅汁,ᴊᴜɪᴄʏ到爆食完成隻手都係精華😆8️⃣ ᴀ4和牛薄燒🐮果然唔惹少😎 ᴀ4和牛嘅

入到去見到牆上有勾勾俾客人掛袋,真係好貼心😽

———————————————

7️⃣ 生菜包肉🥬
生菜包肉

8️⃣ ᴀ4和牛薄燒🐮
ᴀ4和牛薄燒

果然唔惹少😎 ᴀ4和牛嘅油花超靚,店員會拎火槍埋台燒和牛,薄薄地一塊好快熟,望住火光好興奮🤫
ᴀ4和牛薄燒
我就落咗好多炸蒜同蔥花,和牛入口超嫩滑,夾埋一齊食好辛福🥰

9️⃣ 燒明太子飯團🍙
燒明太子飯團

燒飯團一個都好實嫁,仲有塊紫菜🫣 兩樣野都脆脆的,而且份量都幾大幾飽肚,配上明太子醬唔洗怕ᴅʀʏ🤭
軟殼蟹沙律
蟹肉茶碗蒸