2023-10-05 1696 瀏覽
聽講堅尼地城有夜繽紛,有夜市$20燒賣,去探訪之前就係附近搵嘢食,OpenRice見到有間食墨西哥菜幾吸引,我一於帶埋B🐷去搵食。呢間野門口唔係地面,要喺爹核士街入去巷仔見到有樓梯上一樓再轉右先搵到餐廳門口,都幾隱蔽😅。5點9去到佢哋都未開門營業,喺門口望望下等左陣,我哋就做咗第一批客人,因為係Walk in嘅客,所以就坐喺中間吧枱。入面燈光昏暗,睇個Menu嘅時候都睇到好辛苦,要有心理準備😌。AL PASTOR 🐖 4.5/5 $50 呢款Taco係由豬梅花肉、莎莎醬、牛油果醬、洋蔥粒、燒菠蘿🍍而成。個taco皮軟硬適中,唔會太硬,又唔會比嗰啲醬汁淋濕😜,加上佢入邊嘅配料新鮮爽甜,豬肉幼嫩,菠蘿嘅鮮甜,成個配搭好夾😍😍。POLLO ASADO 🐓4/5 $50又係類似嘅Taco不過係轉咗做雞肉餡同埋冇咗菠蘿,今次就比較乾身少少,但係雞肉都大粒嘅🥰,佢哋切咗粒狀都係想方便進食,整體嘅味道配搭都好好😊😊。MANGO SHRIMP 🦐 4/5 $60佢哋嘅蝦仁都係切碎咗,但有酸酸甜甜嘅芒果同埋一塊牛油果片,芒果同牛油果嘅軟滑口感,同埋爽口嘅蝦仁配搭都幾好味😙😙。CHICALI TAQUIT

AL PASTOR 🐖 4.5/5 $50

POLLO ASADO 🐓4/5 $50

MANGO SHRIMP 🦐 4/5 $60

CHICALI TAQUITOS 🌯 3.5/5 $138

呢個藍粟米卷拼芝士、莎莎醬、酸忌廉醬,外皮比較煙靭,加上比較酸嘅沾汁對於小編嚟講麻麻哋。

地點:

位於堅尼地城c出口方向,行5分鐘就見到一棟私樓再搵樓梯上1樓。

環境:

酒吧格局,入面有高身吧枱,卓球枱,牆身有唔同嘅噴漆,昏暗環境下同b🐷談下心飲下酒輕鬆下好有feel🫶🥰。

價錢:

50蚊一個taco,但性價比高,可以集中focus taco😍😍,聽講星期二taco night有半價,搵日happy hour再去先🤪🤪。我哋埋單人頭$300,都幾夠飽。

服務:

需要用英文溝通同點餐,介紹taco時會逐一解釋😍😍,我見另外客人叫Guacamole嗰啲,店員會親自埋枱現場制作,幾有打卡feel🤩🤩。