做咗人媽媽先感受母親嘅偉大,喺媽咪生日嘅日子當然要帶媽咪扮一扮文青女孩,嚟到蘭桂坊呢間好有格調嘅餐廳慶祝一下🎂🍱 澳洲和牛漢堡定食媽咪話見到Menu有和牛好想試,所以order咗呢個和牛漢堡定食試吓,成個擺盤都好靚、好精緻,和牛漢堡上面有隻半生熟嘅太陽蛋一切開啲蛋汁湧流喺個和牛漢堡上面,見到都口水流食落去又好match,另一隻蛋我哋將佢撈埋落冷烏冬度,再加埋少少芝麻醬,好有日式撈烏冬嘅風味。🫓 日式大阪燒而我就叫咗一個大阪燒試吓,呢個大阪燒唔係傳統日本街頭食嗰啲大阪燒入邊有好多椰菜之餘仲加咗煙肉口感幾特別。🍳 玉子燒驚唔夠飽,我哋再叫埋佢哋嘅招牌玉子燒,上枱時見到一大個玉子燒仲有啲酸菜鋪面,感覺好飽肚,媽咪試咗一啖,味道都好特別。🍰 經典蘋果撻由於媽咪生日,我order咗一件cake,估唔到仲有一個特別嘅寫碟服務,個蘋果撻酸酸甜甜好開胃,Happy birthday to Mami!呢間嘢好有文青feel,喺蘭桂坊對上要行多條樓梯先見到,成個餐廳嘅格局好有特色,媽咪話聽到啲live Band演出成個人都後生晒,唔怪之得呢度叫時光逆流啦,最後太飽食咗,$400食到呢餐生日飯好滿足!

🍱 澳洲和牛漢堡定食

🫓 日式大阪燒