星期日同女朋友喺九龍灣行完街,就決定喺度買埋外賣先返屋企食,因為屋企附近已重覆係咁食,同埋得茶記多。見淘大呢間Supernormal咁多人排隊,估計應該幾唔錯,有信心保證。店員幾好人,叫我哋慢慢揀,不過可能要等耐少少,因為比較多訂單。等嘅時間我哋就去咗買糖水。我哋唔同類別嘅食物都嗌咗樣,估唔到Packing有成六大盒!!!柚子豬手($168),哇估唔到係骨肉分離咁放盒,超方便!豬手皮脆脆的,好好食,而且肉厚!點埋黃芥末食無得輸😋。老實講,食肉都飽,因為份量超多。條骨我女朋友拎返屋企比呀媽煲湯。白酒忌廉煮法國藍青口($108),唔好睇個外賣盒正常呎吋,其實都裝到幾多嘢,我估計有接近廿隻青口,青口個殻唔係特別細,但青口肉就迷你啲。不過精華所在係個白酒忌廉汁,好Creamy好惹味!另外仲贈送咗兩件焗蒜蓉包添,不過唔多汁兩塊點夠喉呀?我哋額外再烘咗麵包。經典煙肉卡邦尼扁意粉($86),大路口味嘅意粉居然煮到幾出色,平日最驚卡邦尼會好膩、好漏,呢碟啱啱好,而且扁意粉口感仲好彈牙添,每條獨立分明。再者,份量都多,我咁大食,自己食呢盒應該都飽。燒墨魚咀(2串)($32),墨魚咀好彈牙,燒無炸咁熱氣。

柚子豬手

白酒忌廉煮法國藍青口

經典煙肉卡邦尼扁意粉

燒墨魚咀(2串)($32),墨魚咀好彈牙,燒無炸咁熱氣。
燒墨魚咀
雖然今餐係買外賣,但味道無因此而有落差,感覺就好似喺街食咁,真心正😊。我哋都覺得第日要堂食食多次!呢到咁多嘢四百蚊都唔洗,開心。
15 分鐘 (外賣自取)
柚子豬手
白酒忌廉煮法國藍青口