2021-10-07 71 瀏覽
大圍呢間人氣吐司由細細間搬到大大間 雖然都唔係好大間 不過有得堂食 對比起之前細細間已經叫做多左好多個座位 由佢初初細細間個間已經book mark左一定要黎食 咁岩紅日假期唔洗返工就同屋企人去試下 但都預左會好多人 我地由大圍站行去Cafe大約四分鐘左右 開頭以為係好遠 但原來都幾近下 當日我地去到大約係中午十二點 門口已經企滿晒人 等位大約要等十幾張枱 大熱天時三十幾度企係度等位都幾辛苦下 附近又冇商場又冇啲有冷氣既位可以涼下 佢呢個位都幾山卡啦 附近都冇餐廳 我地大約等左四十五分鐘就到我地啦 我地揀左兩個期間限定既吐司 雙重三文魚芝士滑蛋吐司 問過店員呢款期間限定既三文魚吐司同普通個款係有少少唔同 期間限定個款係多左一款芝士同埋多左三文魚籽 兩款既吐司既賣相好令 三文魚捲到一朵花咁 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 有好大隻好香脆金黃色既軟殼蟹 整得好好味 兩份吐司入面仲有炒蛋 蜜糖芥末汁 我地覺得個炒蛋唔夠滑 個蛋再炒得滑啲會更加好食 蜜糖芥末食落酸酸甜甜 吐司好香牛油味 食落好脆好鬆軟 另外 每份吐司都會有埋沙律菜同埋蕃薯條 沙律菜好新鮮 蕃薯條係餐廳比較少會食到 多數都係

我地揀左兩個期間限定既吐司 雙重三文魚芝士滑蛋吐司 問過店員呢款期間限定既三文魚吐司同普通個款係有少少唔同 期間限定個款係多左一款芝士同埋多左三文魚籽 兩款既吐司既賣相好令 三文魚捲到一朵花咁 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 有好大隻好香脆金黃色既軟殼蟹 整得好好味 兩份吐司入面仲有炒蛋 蜜糖芥末汁 我地覺得個炒蛋唔夠滑 個蛋再炒得滑啲會更加好食 蜜糖芥末食落酸酸甜甜 吐司好香牛油味 食落好脆好鬆軟 另外 每份吐司都會有埋沙律菜同埋蕃薯條 沙律菜好新鮮 蕃薯條係餐廳比較少會食到 多數都係薯條 蕃薯條炸到金黃色好好味 食落好重蕃薯味 甜甜地

飲品叫左兩杯氣泡水 一杯係百香果青檸氣泡水 另一杯係草莓檸檬氣泡水 兩杯飲品賣相都好令 岩晒打卡 飲落酸酸甜甜 好清新 唔會太甜

整體黎講 吐司真係好好味 絕對係值得一試
雙重三文魚芝士滑蛋吐司