餐廳: 屋子咖啡
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
因為身邊好多人都推介呢一間Cafe,同埋佢嘅好評都幾多,所以雖然小編好少會黎大圍,但係都專程黎試!屋子咖啡距離大圍站大約6-7分鐘路程,沿途會經過另一間分店 —— 屋子空間。小編好早就去到,所以都唔洗排隊😆 屋子以簡約風為主,整體格調清新,氣氛環境舒適🍃------------------------------鮭魚綜合泡丼 $59 【7.5/10】大熱天時,食泡丼最容易入口😋  泡丼好足料,三文魚肉質嫩滑,份量唔會太少,加埋海帶同粟米口感好豐富!湯嘅味道適中,清清甜甜咁,唔會太鹹亦唔會太淡,絕對係健康之選🤪 但係小編認為份量可以多啲🙈------------------------------清酒香梨窩夫(荔枝) $48 【8/10】平時小編好少點荔枝嘅甜品,但係見到呢個甜品窩夫賣相吸睛,出面嘅cream圍住一粒粒嘅梨同埋提子乾,而梨下面有一粒荔枝。Cream入口後帶有回甘,整體上味道好夾同清新,食完主菜再食甜品都唔覺得好heavy。美中不足嘅係窩夫不夠鬆脆,不過綜合賣相同埋味道,小編認為呢個甜品值得大家一試!------------------------------關西牛肉丼 $

鮭魚綜合泡丼 $59 【7.5/10】

鮭魚綜合泡丼

清酒香梨窩夫(荔枝) $48 【8/10】

清酒香梨窩夫(荔枝)

關西牛肉丼 $68【6.5/10】

通常牛肉丼都唔會太伏,但係相比鮭魚綜合泡丼,關西牛肉丼同我想像有幾大嘅落差😞 牛肉偏乾同韌,而且肉汁唔夠,令到整體好乾,唔係好入到口😶 下次應該叫牛肉泡丼!
關西牛肉丼

抹綠奶茶(凍)$35【7.5/10】

身為抹茶控同埋唔飲咖啡嘅小編,每次都會叫matcha latte 🍵 雖然外觀唔算好吸引,好似茶餐廳咁用鐵杯裝住,但係味道都算不過不失,可以再濃郁啲。
鮭魚綜合泡丼
清酒香梨窩夫(荔枝)