2022-12-16 108 瀏覽
今日去到銅鑼灣區繼續尋找聖誕禮物,行到咁上下要食晚餐,又想食burger,於是揀咗呢間Burgeroom! 位於名店坊嘅Burgeroom有室內室外位置進食, 室外其實有feel啲嘅,但我都係prefer 坐室內多啲😉店員唔使我哋講已經自動將包分咗一半,但你唔好以為分咗一半就好容易食,因為burger 實在太大個啦🫣基本上好難一啖可以咬到個包😝大烤菇芝士牛肉漢堡 - $115朋友點,牛肉100% ,煮得啱啱好,唔會太鞋,但又唔會好生喎, 因為我識嗰啲burger中間係紅色,依家個顏色係全熟, 但唔會硬/過乾身,keep 到鬆軟👍🏻配埋生菜蕃茄唔會好漏,唔錯軟殼蟹漢堡 - $115一上碟,我真係嚇親,我自問鍾意食軟殼蟹亦都食過唔少餐廳嘅軟殼蟹,但都未食過一隻咁大嘅原隻軟殼蟹🙈好鬼滿足,又大隻又厚身,炸得好脆,熱辣辣又keep 到juicy ,我一路食一路滴汁🫣配埋他他醬,真係好食👍🏻👍🏻仲有漢堡包嘅包好鬆軟,亦都係有烘底,外微脆內鬆軟,製作絕無馬虎黑松露芝士薯條 - $68粗薯條唔似係炸到好勁,亦無好重油益味,反而我覺得有焗嘅感覺,黑松露芝士幾香,幾濃芝士味,7-8成嘅薯條都掛上汁,但食

大烤菇芝士牛肉漢堡 - $115
大烤菇芝士牛肉漢堡

軟殼蟹漢堡 - $115
軟殼蟹漢堡

黑松露芝士薯條 - $68
黑松露芝士薯條

粗薯條唔似係炸到好勁,亦無好重油益味,反而我覺得有焗嘅感覺,黑松露芝士幾香,幾濃芝士味,7-8成嘅薯條都掛上汁,但食到最尾有啲漏,所以我配返蕃茄醬,咁先可以食得晒😆

可樂一罐 - $20

普通一罐可樂, 食burger點都要配汽水啦, 係咪?

總結,我有少少掛住個軟殼蟹👉🏻👈🏻揾日要再食,下次唔同人share ,自己食哂一整個🤓咁先夠爽🤪

大烤菇芝士牛肉漢堡
軟殼蟹漢堡