2020-03-04 150 瀏覽
本身我係好鐘意食餃子,聽講呢間餃子店好出名,所以今日就特別去呢間係太子既餃子小店😋 間店好整潔,一入店已經比人一個好舒服既感覺🥰餐牌:我地先叫左店內出名既暖羅漢果甘草茶,入口好清新,一啲都冇涼茶味,清熱氣真係一流🤩最後仲每人加添左一杯🤣首先我地就叫左椰菜鮮肉餃,一試個湯底已經知唔係味精湯,係好鮮甜美味既豬骨湯🤩所以最後都飲曬成碗🥰個重點當然係餃子,係堅係冇得彈🤩先係皮薄足料,椰菜同肉既比例岩岩好😍一咬肉汁已經出曬黎,同埋味道都有豬骨濃湯既香味!跟住再叫左韭菜鮮肉煎餃😝本身好鐘意食韭菜餃,所以對佢期望都好大,點知真係一試難忘!一咬係肉汁滿口,餃子皮煎得勁脆,而且仲要係唔油膩,所以自己一口氣食曬8隻🤩如果鐘意韭菜餃既一定唔好錯過啦😋最後一款餃子係我既私心推介,係店內既招牌芝士栗米鮮肉餃🥳 係其他地方冇食過,所以一見到就即刻叫左!果然係絕對值得一試,芝士同粟米既甜味完美地配合,而且仲好有口感😋大家一定要叫呢款招牌食🤩最後叫左三款小菜,分別係欖菜四季豆、鹵蛋同雞翼🤪首先四季豆就炒得好香,送餃子食就真係一流;而蛋同雞翼既鹵汁都好特別,值得大家一試😋如果食餃子覺得好悶,不妨加啲小食送餃子食
餐牌:

羅漢果甘草茶

椰菜鮮肉餃

煎韭菜鮮肉餃

煎招牌芝士粟米鮮肉餃

最後叫左三款小菜,分別係欖菜四季豆、鹵蛋同雞翼🤪首先四季豆就炒得好香,送餃子食就真係一流;而蛋同雞翼既鹵汁都好特別,值得大家一試😋如果食餃子覺得好悶,不妨加啲小食送餃子食🥳
欖菜炒四季豆
滷水蛋