2021-11-17 104 瀏覽
這店枱數唔多,每枱限90分鐘用餐,真係有道理,因為店外不斷有客人排隊等入坐,客似雲來,非常受歡迎。店基本冇吉位,店內唯一嘅服務員就有點辛苦了。-🌹屬性 真龍系 奇異花這個睇中文唔知係乜但英文就知,不過無所謂,因為一上枱一定會哇哇聲,大大隻嘅龍蝦🦞,兩隻大大嘅蝦鉗,仲有兩隻中size炸蝦,未食先興奮。龍蝦同炸蝦味道可以,中規中矩,反而意粉有驚喜,意粉味道偏甜,份量唔多剛好,小編最開心嘅係唔係芝士焗,咁樣唔咁膩,我見其他客人都有叫,應該係這店嘅出名菜。-🌹焗多汁豬仔骨配薯條豬仔骨份量多大大份,肉質多汁又嫩,仲有係用有軟骨部份,相當抵讚,焗得好香,醬汁偏甜非常好味,只係配菜薯條一般,不過唔影響整體。-🌹黑松露糖揚雞這糖揚雞其實係日式炸雞,是以麵粉為主,用薑蒜的醃製物下味,尤其要有沒蒜先可以叫做唐揚,仲有喺日本係會用無骨的腿肉去油,這碟跟足日式做法,口感雞味重而同時唔覺得食緊好多粉,唔膩,讚。-🌹垃圾八爪魚這個炸八爪魚就用普通比較多粉嘅方法去炸,冇乜驚喜,不過味道都係好。-🌹玉桂桂花蘋果紅茶(熱)嚟時嚇了一跳,原來係大大嘅一壼,好彩冇叫兩款飲品,玉桂同桂花都好香好味,加入多片蘋果,增加清甜度,

🌹屬性 真龍系 奇異花

🌹焗多汁豬仔骨配薯條

🌹黑松露糖揚雞

🌹垃圾八爪魚

🌹玉桂桂花蘋果紅茶(熱)
嚟時嚇了一跳,原來係大大嘅一壼,好彩冇叫兩款飲品,玉桂同桂花都好香好味,加入多片蘋果,增加清甜度,冇揀錯,讚。

黑松露糖揚雞
黑松露糖揚雞