薄荷葉泰國菜 (元朗)元朗安駿里2號怡康大廈地下12-13號舖 元朗有好多泰國餐廳 甘岩見到呢間 餐廳裝修好特別🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️同朋友入左去 試一試🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️我地分別叫左 泰式生蝦刺生 💰198糯米鷄翼 💰88甜柚鮮蝦沙律💰108廚師特色蝦醬炒飯💰138菠蘿梳打 💰35黑加倫子梳打 💰45食物黎到嘅時候 我第一樣要 讚姨姨店員👍🏻佢真係好細心 會教我地要點樣食 先最好 就好似個泰式生蝦刺生 係咪心諗刺生都要教點食 ? 係咪搞笑呀 其實係姨姨好好會介紹蝦上面嘅小小配料嘅作用係做咩 ? 食嘅時候要沾下d醬 食會更鮮👍🏻糯米雞翼係餐廳最近新出嘅食物 又滑 又唔油膩👍🏻廚師特色蝦醬炒飯必須要大推👍🏻👍🏻👍🏻蝦醬炒飯甘普通 推黎做咩 ?佢並唔係普通炒飯😏😏如果唔將廚鬼魚等等嘅 配料加一埋一齊 真係 一碟普通嘅蝦醬炒飯 但係 當所有 撈埋一齊 你會發現呢個飯不得了 蝦醬炒飯香口 魔鬼魚好脆口 其他配菜又清新 加埋一齊 一個隻正 🙈 食極不停想再添😏😏呢個我覺得係餐廳必點嘅飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻#karlee90s #foodie #foodiehk #元朗 #元朗美食 #元朗泰國菜 #薄荷葉泰
薄荷葉泰國菜 (元朗)
元朗安駿里2號怡康大廈地下12-13號舖

食物黎到嘅時候 我第一樣要 讚姨姨店員👍🏻
佢真係好細心 會教我地要點樣食 先最好

就好似個泰式生蝦刺生
係咪心諗刺生都要教點食 ? 係咪搞笑呀

其實係姨姨好好會介紹蝦上面嘅小小配料嘅作用係做咩 ?
食嘅時候要沾下d醬 食會更鮮👍🏻

糯米雞翼係餐廳最近新出嘅食物

又滑 又唔油膩👍🏻

廚師特色蝦醬炒飯必須要大推👍🏻👍🏻👍🏻

蝦醬炒飯甘普通 推黎做咩 ?

佢並唔係普通炒飯😏😏

但係 當所有 撈埋一齊 你會發現呢個飯不得了
蝦醬炒飯香口 魔鬼魚好脆口 其他配菜又清新

加埋一齊 一個隻正 🙈 食極不停想再添😏😏
呢個我覺得係餐廳必點嘅飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

#karlee90s #foodie #foodiehk #元朗 #元朗美食 #元朗泰國菜 #薄荷葉泰國餐廳 #hkig #ighk #bloggerhk #hkblogger #蝦醬炒飯 #泰式生蝦刺身
  • 廚師特色蝦醬炒飯