餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2019-12-31 116 瀏覽
去左近期新開的日本大型連鎖店潮聖,朋友話附近開左間之前在尖沙咀店一齊食過好好味既素食餐廳既分店,心絲絲走左去食,去到餐廳門口望入去見到全店滿坐,門口又有人在等緊位,唯有等一等,等左一陣,咁啱有幾張枱埋單後就入得了,店內的裝潢及座位感覺舒服。今期我地點左套餐,主食揀左紅咖哩野菜猴頭菇配印度薄餅及糙米飯(少少辣好惹味😋),仲有菠菜合桃野菌忌廉燴意大利飯伴椒鹽天貝猴頭菇(賣相好靚,食第一啖覺得好好食,內裡好多材料,豐富整個飯既口感),加配苜蓿芽手卷超正(上枱時紫菜還好脆,加埋好fresh 好清脆既苜蓿芽,👍👍),仲有甜品做結尾,好滿足。

手卷
前菜