IG打卡應該會好鍾意水果三文治, 其實自己係第一次食🤣位於大館嘅其中一座大廈有一間新開嘅過千呎cafe, 分別有室內同室外座位, 環境開揚可以睇到大館景色, 半露天唔會好曬, 今日有少少風喺度食幾舒服同relax, 完全唔覺得自己置身中環然後係返工嘅中間放個靚break令friday更加開心🥰要讚係啲店員好好因為一入去話剩返室內嘅座位, 佢知我想坐出邊之後有位都即刻調咗我出去坐, 店內裝修以木調🤎同白色🤍為主, 好簡約嘅設計💕✨士多啤梨三文治 Strawberry Sando 💰68💫評分: 8.2/10📝三文治夾住厚實嘅cream cheese, 略嫌個包硬咗少少唔係想像中咁鬆軟, 唔係cream係cream cheese好特別, 芝士味濃郁唔會好易溶, 不過略嫌真係有啲太貴啦以為有兩件🥲一件要$68不過第一次嚟係必叫嘅🤣✨北海道海膽扁意粉 Uni Tagliatelle💰258💫評分: 8/10📝賣相唔錯意粉, 每條意粉好掛汁軟硬度適中, 好濃海膽味不過份量偏少🥲✨明太子意粉 💰258💫評分: 6.8/10📝個portion also 偏細, 有啲齋冇咩特別✨芝麻椰子奶 Sesam
士多啤梨三文治

✨士多啤梨三文治 Strawberry Sando 💰68
💫評分: 8.2/10
北海道海膽扁意粉

✨北海道海膽扁意粉 Uni Tagliatelle💰258
💫評分: 8/10

✨明太子意粉 💰258
💫評分: 6.8/10
📝個portion also 偏細, 有啲齋冇咩特別
芝麻椰子奶

✨芝麻椰子奶 Sesame Mountain 💰68
💫評分: 7.8/10
📝幾足料, 芝麻cream有少少糊狀加咗椰奶口感幾幼滑, 似芝麻糊攪勻先好飲, 好濃郁配搭好新穎🤩🤩🤩​

✨Kimino Yuzu Soda💰68
💫評分: 7.5/10
📝偏酸😖一啲都唔甜, 但好重柚子味同埋佢有好大粒冰俾你😌

𝔹𝕖𝕥𝕨𝕖𝕖𝕟
📍中環荷李活道10號大館賽馬會藝方2樓
(香港🚇 C出口行10分鐘就到)

💫評分: 8.4/10
💬覺得個環境好舒服望住個大館加曬分, 同埋每張枱都隔得有啲遠好有privacy, 正常好似係要排45分鐘但係今日星期五嘅12:15就啱啱冇晒出邊嘅位但係都好快調返我出去所以覺得一係大家weekend就好神心咁等佢開門就去如果唔係就要排一陣, 不過佢都有位俾大家坐住等所以都覺得可以接受, 啲嘢食真心靚食物質素OK不過貴咗少少, 好鍾意嗰vibw🥰係我會encore嘅cafe🤩

#between #betweencafe #大館 #大館 cafe #cafe #中環cafe #中環咖啡店 #咖啡店 #水果三文治 #中環美食 #香港美食 #foodinstagram #hkfoodstagram #foodiehk #centralcafe #hkcafe #cafehk #hkcoffeeshop #hkcoffee #hkcoffeelover #hongkongcafe #hongkongcafes #cafehoppinghk #betweencoffee
士多啤梨三文治
北海道海膽扁意粉