2024-04-06 196 瀏覽
今日放假再嚟食呢間食完念念不忘嘅鐵板燒,上次同老公食完覺得一定要再食,今日放假得閒再嚟,不過佢都幾full, lunch要等到1點半先有位,因為都算抵食,加上無敵大海景,記住book位!我同老公揀咗$378個set,可以四選二,所以我哋四款都揀晒,因為每一款都好好味。首先會上前菜,係個好fresh嘅沙律,最特別係有個似南瓜嘅啫喱加埋酸酸地嘅dressing,成個配搭好好,做開胃菜相當唔錯。 唯一美中不足係冇茶碗蒸😝師傅好好見我哋揀晒四款就幫我哋分好晒,等我哋每款都有得食🥰😋French Foie Gras個鵝肝外脆內軟,煎得啱啱好,再配埋好軟熟嘅多士同埋紅酒浸醋提子,平衡左油膩感😋Cod Fish肉質鮮嫩,滑得來又Juicy,塊皮仲煎到好脆😋車海老個蝦好彈牙,師傅將個蝦頭嘅膏用來做汁,提升咗個蝦肉嘅鮮味😋Scallop佢係用北海道帆立貝,煎到半生熟再配牛油汁放上新鮮紫菜湯,加埋減左油膩感佢有豬肉同牛肉可以揀,我哋揀咗牛,牛肉可以揀厚燒或者薄燒,我哋最後各一,都係揀咗medium😋厚燒 &薄燒牛肉厚燒grill得外面好香,裏面仲有好多汁,而薄燒有蔥蒜包係裏面好香口,厚燒同薄燒都鍾意😋之後

師傅好好見我哋揀晒四款就幫我哋分好晒,等我哋每款都有得食🥰

😋French Foie Gras

😋Cod Fish
肉質鮮嫩,滑得來又Juicy,塊皮仲煎到好脆

😋車海老
個蝦好彈牙,師傅將個蝦頭嘅膏用來做汁,提升咗個蝦肉嘅鮮味

😋Scallop

😋厚燒 &薄燒牛肉

😋之後仲有炒飯,炒雜菜同麵豉湯
炒飯用曉嘅蛋,炒得好乾身好香,炒雜菜都炒得啱啱好,飲完湯已經好飽

最後仲有甜品,有焦糖烤多士同雪糕,雪糕有紅豆味同柚子雪芭,師傅仲請我哋飲咖啡,估唔到咖啡都好香滑,仲有啲杏仁味Tim!