湘聚小廚

Jiang's Hunan chef
2017-04-17 157 瀏覽
前排天氣又熱又凍又潮濕,一身都覺得唔舒服。諗兩諗,決定同個Brother去屋企附近食番餐辣,驅一驅寒氣!呢間野有兩層高,大部份員工都係內地人,好似特別有種去左四川既感覺。一開始就叫左個小食送啤酒。冰凍既豬尾,味道係小辣,係落爽口又QQ既口感都幾特別。豬尾有好多膠質,但係唔會食到痴哂牙咁,幾好味。小小辣,岩哂我地愛辣又怕辣的人充滿咸香既炒粉絲煲非常惹味。味道都係少少辣,但係咸香味十足,用黎中和其他食物的辣味岩岩好。粉絲炒得夠乾身,食落爽口,好味道一路食一路煲住乾炒田雞煲,真係愈黎愈辣,十分過癮!田雞份量都幾多下,肉質上台時岩岩好,但食得耐左之後就有少少硬身,大家食既時間take time 啦!我地選左少辣,但都食到出哂汗~好過癮。大家自己去決定食幾辣時小心D呀,量力而為

秘制豬尾

小小辣,岩哂我地愛辣又怕辣的人
皇朝粉絲煲
粉絲炒得夠乾身,食落爽口,好味道
乾鍋田雞
2017-04-12