餐廳: 殿 大喜屋
資訊:

2024-05-04 242 瀏覽
今日去到尖沙咀既殿大喜屋,係作為大喜屋系列高級啲既選擇,會多左一啲平時無,比較昂貴既食材,例如拖羅,鮑魚,鵝肝,海膽,榴槤等等。刺身有好多款選擇,絕對唔比外面既日本餐廳少,全部都好新鮮,解凍得好好。嚟到梗係要食拖羅同蟹腳啦!松葉蟹腳好鮮美,肉質緊實。拖羅無筋,入口即化,超級肥美,滿口充滿油脂感!另外仲有海膽手卷,口感幼滑,味道鮮甜唔會好重明礬味。熟食方面選擇多到眼花撩亂,有清酒煮蜆,各式各樣串燒同埋天婦羅,嚟得殿大喜屋點少得鵝肝!超級厚切,好滿足,我地都encore左幾次!甜品有好多唔同選擇,包括楊枝甘露、木糠布甸、tiramisu等等。同時餐廳提供左雪糕機,可以自己製作想要既雪糕,密瓜軟雪糕、乳酪軟雪糕和原味雪糕任你選擇。雪糕櫃仲有Haggen-Dazs,多種口味全部任吃!飲品方面提供左大量無酒精飲品和酒精飲品。無酒精飲品包括唔同汽水,茶,咖啡,椰青水同埋無糖飲品選擇,減少罪惡感!而酒精飲品包括梅酒、白酒和清酒。好滿意既一餐,我地都好滿足,食物質素好好,不枉係香港最多人食既放題餐廳之一!