2023-07-28 98 瀏覽
賞島咖啡屋 (太子)太子花園街233-235號偉雄大廈地下A號舖之前經過見到好似OK,今日佢哋過嚟試一試。平日夜晚嚟講嘅話,佢都算幾多客。Dinner set $468 for 2🫕是日精選餐湯 蕃茄湯個湯都好有誠意,食到新鮮茄蕃茄蓉,唔會係好稀。🐥慢煮雞胸柚子汁沙律個慢煮雞胸好出色,好嫩口,唔會好老。同埋份量都幾多,一上台都冇諗過咁大碟。不過入邊有個菜頭,都係第一次見😅🐟西京燒比目魚個比目魚好嫩滑,同埋甜甜地,另外仲配咗個薯蓉,食到一粒粒嘅薯仔。🍝海膽味噌蟹肉意大利麵+$38上面有少少海膽,入口都好甜好creamy,個汁都好香,但係個意粉比起出邊平時食到嘅偏軟身。🍰芝士蛋糕原本係想食Tiramisu,但係店員話當日已經冇晒,咁就嗌咗個芝士蛋糕。佢又用朱古力醬畫咗個公仔,幾得意。但第一下食入口係覺得怪怪地,問過店員係咩味嘅芝士蛋糕,佢答唔出,之後搵咗第二個店員嚟答到我係New York cheese cake,蛋糕上面既係黑醋汁😅都係第一次食到呢個配搭。🍹Yuzu Soda柚子蜜加梳打,食到好多果肉。二人套餐嚟講其實都幾多嘢食,性價比都ok
賞島咖啡屋 (太子)
太子花園街233-235號偉雄大廈地下A號舖

Dinner set $468 for 2
🫕是日精選餐湯 蕃茄湯
個湯都好有誠意,食到新鮮茄蕃茄蓉,唔會係好稀。

🐥慢煮雞胸柚子汁沙律

海膽味噌蟹肉意大利麵

🍰芝士蛋糕
cheesecake

🍹Yuzu Soda
柚子蜜加梳打,食到好多果肉。
Yuzu Soda

二人套餐嚟講其實都幾多嘢食,性價比都ok