2023-08-12 26 瀏覽
再次嚟到太子嘅朝Asa,以木系裝修為主嘅居酒屋,店內環境別緻,俾人一種舒適休閒嘅感覺。今次除咗食朝邪惡玉子燒之外,我哋仲叫咗串燒同飯團🍙,食物質素好高,值得嚟食! ✨金目鯛刺身三切 鯛魚肉質鮮美彈牙,刺身入口甘爽鮮甜。✨唐揚魷魚鬚 金黃色嘅魷魚鬚外脆內軟,食唔停口呢🤤✨朝邪惡玉子燒 玉子燒啖啖都充滿蛋🥚香味,配上邪惡嘅芝士拉絲,口感滑溜軟嫩,係必點item!✨甲羅燒 🦀️濃濃嘅蟹膏香,加上鮮甜蟹肉 🦀️,撈勻之後配上鱈魚絲一齊食,味道好夾呀~✨ 花魚一夜干焗至金黃色嘅花魚,外酥內嫩,仲有淡淡嘅鹹香,再加少少蘿蔔泥食,好爽口。✨德島阿波美雞翼 雞翼肉質紮實,燒至金黃色,又唔會太乾身,咬落仲有肉汁。✨燒明太子飯團🍙火燒嘅飯團口感煙韌有咬口,用紫菜包住食,美味香口。✨豚肉紫蘇串✨豚肉菜包卷✨雞頸肉✨大葱雞肉串串燒豚肉同雞肉同樣出色,燒得啱啱好,可以鎖住肉汁,又香又juicy!✨熱玄米茶
金目鯛刺身三切
✨金目鯛刺身三切
鯛魚肉質鮮美彈牙,刺身入口甘爽鮮甜。
唐揚魷魚鬚
✨唐揚魷魚鬚
金黃色嘅魷魚鬚外脆內軟,食唔停口呢🤤
朝邪惡玉子燒
✨朝邪惡玉子燒
甲羅燒
✨甲羅燒 🦀️
花魚一夜干
✨ 花魚一夜干
德島阿波美雞翼
✨德島阿波美雞翼
雞翼肉質紮實,燒至金黃色,又唔會太乾身,咬落仲有肉汁。
燒明太子飯團
✨燒明太子飯團🍙
火燒嘅飯團口感煙韌有咬口,用紫菜包住食,美味香口。
豚肉紫蘇串
豚肉菜包卷