2024-04-05 333 瀏覽
一行七個人嚟食午餐,叫咗午市優惠四百幾蚊有一個酸菜魚同埋半隻片皮鴨,另外加咗一個水煮牛肉,配料就要咗牛柏葉,牛肚同埋鴨血仲要咗兩個蔬菜,一個係黃金秋葵,一個係砂鍋炒花菜首先講吓水煮魚,魚片滑,份量適中,今次因為係午市嘅優惠,所以係細份量,另外入邊有一啲粉條,其他配料就冇咩啦水煮牛肉反而有啲驚喜,牛肉係用咗安格斯牛肉,另外要讚一讚牛柏葉同埋牛肚煮得時間啱啱好,一啲都唔會覺得韌,好爽脆另外兩個蔬菜味道係唔錯,但係估唔到個秋葵竟然係秋葵乾,唔係新鮮嘅,可能係想要佢個脆口,鹹蛋黃就幾香炒花菜有鑊氣,不過太鹹,但係想講嘅係呢兩個蔬菜我覺得定價都太貴,秋葵要$198跟住炒花菜要$188整體嚟講味道係唔錯,但係呢個價錢令到佢嘅性價比唔高

整體嚟講味道係唔錯,但係呢個價錢令到佢嘅性價比唔高