2024-05-02 117 瀏覽
筆者今日同同事嚮葵芳食飯,之後去咗葵廣嘅Nuttea 買嘢飲。同事嚮Nuttea官方社交平台 見到新出開心果系列,所以就點咗杯嚟試吓。大約十分鐘後,三杯飲品都預備好了,筆者同同事就手拎住返公司。其實建議儘快飲用,因為擺得太耐,果仁奶蓋會同下層飲品混和,影響整體口感同味道。有位同事本身飲Americano,但係店員話咖啡類飲品暫時未有。四季春開心果奶蓋茶 - $40Four Seasons Tea with Pistachio Nut Cream同事係網上「開心果關注組」嘅成員,佢覺得開心果味道合格,但開心果嘅味道可以再強勁少少。另外,面頭嘅果仁係榛子碎粒,如果用埋開心果碎粒,味道會更加和諧同合襯。火龍果茶堅果奶蓋 - $40Dragon Fruit Tea with Nut Cream(僅供微糖/ 無糖)(For Light Sugar / No Sugar Only )一翻到公司,筆者鐘意用飲管或者自備嘅匙羹食晒面頭嘅奶蓋。呢款飲品奶蓋嘅味道微鹹,質感幼滑,整體係幾滿意奶蓋嘅部分火龍果茶嘅茶底應該都係四季春,火龍果同茶味平衡。價錢唔算平,所以對飲品都會有期望。
筆者今日同同事嚮葵芳食飯,
之後去咗葵廣嘅Nuttea 買嘢飲。

四季春開心果奶蓋茶 - $40

火龍果茶堅果奶蓋 - $40
(僅供微糖/ 無糖)

一翻到公司,筆者鐘意用飲管或者自備嘅匙羹食晒面頭嘅奶蓋。
呢款飲品奶蓋嘅味道微鹹,質感幼滑,整體係幾滿意奶蓋嘅部分

火龍果茶嘅茶底應該都係四季春,火龍果同茶味平衡。

價錢唔算平,所以對飲品都會有期望。
2024-05-02
10 分鐘 (外賣自取)