明太子係博多的名產,是以鱈魚卵用醃製而成。鱈魚卵日文就是明太子。我好喜歡明太子個種帶點辣的感覺,所以明太子係我很堂點嘅食物而銅鑼灣開了一家以明太子作主題的鱈卵屋,以明太子製作出不同的日本特色菜式,最吸引我嘅地方係佢開到二點咖,剛好個日約左個朋友,等佢OT , 就不如去食住等啦!呢度大概十點後呢就有消夜時段我去嘅時候剛好十點,日式餐廳嘅好處係佢哋唔會行枱十點鐘可以坐到兩點幾三點架,邊食邊等真係最好!消夜有任飲酒精飲品優惠只需二百幾蚊就可以試到唔同嘅燒酒清酒梅酒威士忌等等,質量同份量都好夠啊!應我就點左一個深夜自選定食餐,可以響深夜餐牌來便任選三個小食,價格就係百多元等人期間點左一杯梅酒梳打冰凍清新,淡淡的梅香令今天工作嘅辛勞都淡忘了!先點咗個魚乾仔明太子和風醬稻庭烏冬烏冬掛滿很多明太子,配上小魚乾同和風醬和彈牙可口的烏冬,味道融和,明天子帶點鹹香,整體感覺清新!極上明太子明太子再制作嘅過程中會帶點點香辣,你都說輪屋當然要點一個極上明太子,用一口感受明太子一種香辣可口嘅感覺啦,呢個時候立即點了一杯威士忌梳打,炸雞配啤酒可能係絕配,但係如果配威士忌梳打一樣咁出色架!你愛我地重點咗個王牌嘅明太

明太子係博多的名產,是以鱈魚卵用醃製而成。
先點咗個魚乾仔明太子和風醬稻庭烏冬
你愛我地重點咗個王牌嘅明太子蛋卷
明太子蛋卷
食明太子叫明太子蛋卷是常識吧!蛋卷蛋味香濃而且做得十分之嫩口,裡面嘅明太子大概多到要爆出來,三件實在有點不夠吃啊!
要讚一讚呢一間日式餐廳嘅服務員真係好有禮貌而且細心,絕對秉承左日本餐廳果種專業嘅態度。當日朋友嘅雨遮上邊有點點污糟野要抹嘅時候,已經主動為我地提供額外濕紙巾。而且又會留意你嘅飲品大概飲到幾多歲需要添加。現在呢啲咁嘅服務態度真係買少見少架啦!而且地方舒適休閑,下一次又會係一次girls talk 啊!
$350 (宵夜)