2016-05-02 573 瀏覽
LM cafe 基本上已成為我地觀塘飯友既飯堂,一個月至少有4次都係呢到lunch 吧,今日就帶新來觀塘既朋友仔來試試 LM 既威力.....因為我有先見之明,知道 lunch time 會排死人,提早左15分鐘來,點知都係要排好多個.... anyway啦有得食最緊要!三個人叫左三樣唔同野,當然我係先推“流心奄烈餐“比我朋友試試 LM 晚主打啦!價錢比以前貴左,不過都仲係好食既,朋友選左芝士汁配豬扒,朋友第一次食覺得有驚喜同好好食,佢見到芝士汁係蛋入面流出來個刻好開心!另一朋友叫左蔥油雞扒撈丁!雞扒唔會太油,soysource 另上,要重口味就自己加自己撈,丁又煮得岩岩好唔會太軟又唔會太生太硬!而我自己就食少左野 同食平野所以叫左個常餐,番茄通粉 配炒蛋同叉燒 番茄湯好濃番茄汁同味,一d 都唔淡,炒蛋佢地LM 一向都做得好好,蛋香同滑!叉燒就正常叉燒啦!
.....

.... anyway啦有得食最緊要!

流心奄列 芝士汁配豬扒

另一朋友叫左蔥油雞扒撈丁!
蔥油雞扒撈丁

常餐 蕃茄通粉配叉燒同炒蛋