聽朋友講鰂魚涌有間冰室啲嘢食又好食,而且份量又好慷慨,所以今日特登去試吓樓下冰室叫咗三樣嘢食:出名嘅蕃茄北海道牛乳炒蛋湯通粉配招牌瑞士雞翼蔥油豬扒蛋飯西多士我一向好鍾意食蕃茄類嘅食品,尤其鍾意飲蕃茄湯,樓下冰室嘅蕃茄湯通粉真係名不虛傳,濃郁嘅蕃茄湯再加上海量嘅通粉,上面擺放住由北海道牛奶炒嘅滑蛋,食完成個人真係即刻暖晒至於蔥油豬扒蛋飯,真係好大碗,連平時食量驚人嘅朋友都爭少少食唔晒雖然已經好飽,不過好耐冇食西多士,所以都忍唔住叫咗一份,依間嘅西多士同其他茶餐廳唔同嘅地方就係佢餡入面嘅花生醬係用上粗粒花生醬,食落口感脆卜卜,再加上邪惡嘅牛油同蜜糖,真係名副其實嘅 comfort food樓下冰室性價比非常之高,價錢適中,而且份量十足,即使係大食嘅男仔都一定夠食,之後有機會都想再嚟幫襯#樓下冰室

叫咗三樣嘢食:
出名嘅蕃茄北海道牛乳炒蛋湯通粉配招牌瑞士雞翼