2022-12-16 69 瀏覽
FD話介紹一家有魔術師駐場嘅餐廳比我試下,話可以近距離睇下魔術表演,咁一定要試試。成間餐廳裝修得幾有特色,好似一家魔術house咁。原來哩間餐廳以手工啤為主打,唔單止有好多創意啤酒,仲攞咗啤酒煮餸,有好多特色嘢食出面都好少見。啤酒一向鐘意果香同花香型,今次揀咗DEEDS同BREER,DEEDS係果香型啤酒,話有熱帶水果同松樹香氣,飲落又真係有淡淡果香,同埋酒味唔太濃,都幾啱女仔飲。BREER係用回收麵包釀制,都幾有創意,飲落酒味濃少少,之後會有回甘,唔錯。蟹肉牛油果日式田園沙律,勁大一份沙律,有牛油果,蟹肉同沙律菜。沙律醬比得好豪爽,每一啖沙律都full晒醬汁,好味。薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬、燒鵝醬,薯條有兩種,普通薯條同番薯條,第一次食薯條配咗更多特色醬汁,估唔到腸粉醬同薯條都幾match,哩啲創意真係要比個like!啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡,麵包烘得脆啵啵,豬肉多到滿晒出來,仲加咗蘑菇一齊煮,食落唔覺得好重啤酒味,調味都幾好,少少椒麻,仲有少少甜味,全部食晒。食完嘢,駐場魔術師會過來表演魔術,真係第一次咁近睇到魔術,仲可以參與TIM,好神奇喔。表演魔術啲哥哥仔都好handsome,

DEEDS同BREER

蟹肉牛油果日式田園沙律

薯條叔叔配腐乳醬、腸粉醬、燒鵝醬

啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡

食完嘢,駐場魔術師會過來表演魔術,真係第一次咁近睇到魔術,仲可以參與TIM,好神奇喔。表演魔術啲哥哥仔都好handsome,最後仲比咗一張魔術牌做紀念,好開心。哩間餐廳真係食得又玩得,以後一定會encore

2022-12-15
DEEDS同BREER