我地又黎荃灣大鴻輝Dinner了! 首選梗係好耐無黎過嘅17樓安平, 鐘意佢地方夠大夠乾淨, 燒肉又好味, 夜晚好多人黎食呀.🥩我地揀左最多款食物, 而牛肉係主打澳洲M5和牛嘅*吃到飽套餐*$418@, 第一round即刻點li個set嘅三寶: M5+安格斯牛小排+嚴選牛柳裙邊上燒肉板先, 和牛嘅厚度好適中, 燒好少時間就食得, 唔使用牙咬咁滯, 好有牛肉嘅香味, 細細塊, 油脂分佈均勻, 裙邊肉厚, 充滿油香, 值回票價.要encore再encore🥢.🥩燒牛舌芯非常腍軟, 每位送2條唔夠喉呢! (當然可以$68/3條😂)但係其實menu有成百款食物揀真係要留留肚.🥩想講li個$除左3款靚牛之外, 重點就係海鮮🤩: 生蠔, 帆立貝, 虎蝦, 魚腹, 再飽都要一人x1 😜, 尤其虎蝦啖啖肉同超滑魚腹.🥩我地仲食左: 勁多牛舌, SRF極黑牛, 三角牛肩肉, 豬頸肉…太多款啦! 🥩另一樣必點嘅一定係烤魚干, 甜甜地, 100分佐酒snack, 好少地方有得燒, 燒左脹d更美味; 🍻我覺得食燒肉配杯酒真心爽勁多, 店家出品嘅2款”沙瓦”有檸檬味同埋夠唒特別嘅🫚薑母茶沙瓦, 買1送1唔係唔叫
澳洲M5和牛
牛舌芯

生蠔
海鮮

牛舌

烤魚干

🍻
我覺得食燒肉配杯酒真心爽勁多, 店家出品嘅2款”沙瓦”有檸檬味同埋夠唒特別嘅🫚薑母茶沙瓦, 買1送1唔係唔叫吧😛. 唔飲酒出面大大個雪櫃勁多花茶, 雀檸, 蘋果西打汽水….好多款揀, 我見現場小朋友都揀得好開心.
沙瓦

🧆
Li度嘅台式夜市小食尤其係炸雞, 係水準之作, 黃金泡菜好味.
台灣夜市小食

🦪
海鮮每款都有個錫紙兜仔盛住, 衞生, 又唔會浪費左啲汁, 熟個陣卜卜聲就知食得,.
🍦
甜品哈根大師. 芋圓CS真係想叫但太飽了!!
2023-05-10
澳洲M5和牛