呢間好湯好麵係我既其中一個to eat list 之一,因為身邊太多朋友都介紹過,又見佢經常要排隊,搞到我都心癢癢想試一試,再加上拎左米芝蓮後,我更想試一試。原本想食佢個海龍皇或好頭好尾(即係海鮮湯麵同牛肉麵)但因為買晒,唯有退而求其次,食呢個黑口黑面,希望食完唔會黑面呢。可能真係太多人,同我懷疑佢係集齊幾張單一次過整,所以等得有d耐,不過唔緊要,好食既野,等係冇問題架!終於黎度喇,湯底係烏卒卒既墨汁湯底,墨魚同墨魚滑。好食既係,兩粒墨魚滑煲好大粒,彈牙。麵條係扁身,唔林同有咬口。不過湯頭方面,其實唔太特別,味道又唔太特別,冇咩突出位,隨左係黑色同冇墨汁外,完!結論係呢碗麵要84蚊,雖然食個日本拉面都係呢個價錢,但食日本拉麵會開心d~
終於黎度喇,湯底係烏卒卒既墨汁湯底,墨魚同墨魚滑。
黑口黑面
黑口黑麵