今日同同事收工想搵間好味餐廳放肆一下,成日經過太子都見到依間串燒店大排長龍,於是我地決定試一試。餐廳氣氛甚好,未夠7pm已經爆滿,有幾檯都係一家大細共聚天倫之樂,餐廳老闆同唔少食客有傾有講,非常有人情味。我地總共叫左幾款肉類/菜類串燒同餐廳主打嘅開邊燒龍蝦。 蒜蓉燒龍蝦 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)所有食物即叫即做,龍蝦可選擇蒜蓉或芝士醬。龍蝦燒出來肉質非常嫩滑彈牙,面頭舖滿蒜蓉醬真係好帶出龍蝦的鮮甜味,龍蝦肉量多,又有蝦膏,真係超抵食!龍蝦汁大蝦意粉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)意粉熱辣辣好有鑊氣,龍蝦汁好濃郁,每一條意粉完全沾上醬汁,唔會乾身之餘好彈牙,大蝦開邊燒得惹味,微微燶配合蒜蓉醬更食得出蝦的味道。西班牙黑毛豬肋串/ 雞軟骨 / 鹽燒牛舌心(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)欣賞餐廳火候控制恰到好處,微微燶讓豬肉嘅油分慢慢滲出真係好吸引,豬肉每顆都好有肉味,大大串食得好過癮!雞軟骨必試!雞軟骨每顆都燒至外脆內軟,唔會話得軟骨,仲有肉食,面頭灑上孜然粉十分惹味!鹽燒牛舌心雖然得4顆,但每顆都大大舊好爽口,牛的肉味好重,充滿油香。牛油栗米 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)金黃嘅粟米顆顆飽滿,火燒熱力均勻,每顆都熟透,外面搽上蜜糖牛油,食落去爆汁

蒜蓉燒龍蝦 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
蒜蓉燒龍蝦
龍蝦汁大蝦意粉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
鹽燒牛舌心
西班牙黑毛豬肋串
雞軟骨
西班牙黑毛豬肋串/ 雞軟骨 / 鹽燒牛舌心
牛油栗米 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
金黃嘅粟米顆顆飽滿,火燒熱力均勻,每顆都熟透,外面搽上蜜糖牛油,食落去爆汁之餘仲要粟米本身好甜好正,食完再嗌一條!
牛油栗米
韮菜 /  燒日本甜心蕃薯 / 串燒豆腐 (⭐️⭐️⭐️⭐️)
原條炭燒孜然韭菜,每條都相當新鮮脆口,原來單獨都可以咁香咁好食!燒日本甜心蕃薯細細粒甜得黎易入口,肉質柔軟,中和一下肉類的油膩感。串燒豆腐燒得好好,大大舊外脆內軟,豆腐好滑,外面搽上燒汁更突出豆味!
串燒豆腐
燒日本甜心蕃薯
韮菜
Asahi朝日啤酒( ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
啤酒夠凍,大大支啱晒送串燒,容易入口,啱晒我地唔飲開酒嘅人!
Asahi朝日啤酒
~~~~~~~