2023-01-15 27 瀏覽
呢日同媽咪辦完年貨,當然要去醫下肚hea下。見呢間cafe shop係附近,於是就入去試下。我地兩個每人叫左杯野飲同意粉,唔洗加一,共4百蚊有找,以食物質素、環境同份量黎講,都算合理。Hazehut coffee有好經典既心形拉花,嗅同飲都feel到有榛子味,叫左少甜,甜度岩岩好,咖啡有陣陣果香,同榛子味好夾。Long coffee呢杯比Hazehut latte果更加飲得出咖啡原本既果香,但唔會過於濃厚,唔識飲咖啡既我,覺得比Espresso易入口。海膽味噌蟹肉意粉砌到成碟畫咁,睇落材料好豐富,d紫菜帶到d日式fusion西式既感覺。個意粉醬真係有海膽味,配埋蟹肉蟹籽,海鮮既鮮甜味層次好突出,鐘意海膽既人應該會幾岩食。意粉清爽有質感。明太子櫻花蝦意粉又係一幅畫咁,可以打卡呃like。明太子份量充足,有櫻花蝦雜菌紫菜做配料,無講顏色同味道都十分豐盛。明太子配意粉真係無得輸,有口感得黎,又鮮甜。意粉都係一樣咁彈牙有質感。雖然野飲同野食選擇不多,但有好多都幾吸引。

Hazehut coffee
Hazelnut latte

Long coffee
Long black

海膽味噌蟹肉意粉

意粉清爽有質感。

明太子櫻花蝦意粉
又係一幅畫咁,可以打卡呃like。
明太子櫻花蝦意粉

明太子配意粉真係無得輸,有口感得黎,又鮮甜。
明太子櫻花蝦意粉

意粉都係一樣咁彈牙有質感。
明太子櫻花蝦意粉

雖然野飲同野食選擇不多,但有好多都幾吸引。

Hazelnut latte
Long black