2024-05-08 53 瀏覽
今晚去左尖沙咀食甜品,突然想食疏乎厘pancake ,搵左下發現附近The One原來就有黎自日本既pancake專門店Gram🥰餐廳走日系風格,除左整體裝修有木系感之後,仲有棵樹做裝飾🌳樹既周圍仲有位可以坐,雖然我地冇坐到,但果個位打卡一流,另外仲有好多唔同既pancake裝飾👍🏻睇完Menu我地唔洗諗一定要叫超人氣招牌疏乎厘pancake。另外就加左一個石板街pancake。野食比想像中黎得快,唔洗點等👍🏻👍🏻即刻出爐既疏乎厘pancae又厚身又軟綿綿。三層pancake搭起做個塔,睇落勁吸引除左最頂有牛油,仲有一個玻璃杯裝住蜂蜜,另外仲有一舊香滑既忌廉呢座疏乎厘pancake 塔真係好軟熟,因為我地要影相,將個碟轉多兩下,佢就好似差唔多要冧落黎咁。所以我地即刻切黎食。同睇落一樣,口感超級鬆軟,完全唔乾👍🏻👍🏻👍🏻味道香甜,口感軟綿綿又濕潤。加少少蜂蜜咁食就更加香甜再同cream一齊咁食,就會更加香甜軟滑,多左一浸奶香味☺️因為個cream既奶味好出,成個口感同味道相輔相成。招牌果然做得好出色,抵讚。石板街pancake係比較扁新果種,唔係疏乎厘pancake黎。口感雖然冇疏乎厘Pa

餐廳走日系風格,除左整體裝修有木系感之後,仲有棵樹做裝飾🌳

野食比想像中黎得快,唔洗點等👍🏻👍🏻

味道香甜,口感軟綿綿又濕潤。加少少蜂蜜咁食就更加香甜

石板街pancake係比較扁新果種,唔係疏乎厘pancake黎。口感雖然冇疏乎厘Pancake咁有驚喜,但都唔會乾,食落有質感同埋濕潤

Pancake本身已經帶有好濃既朱古力香味,加埋cream同吉士,口感更加濃厚

配埋藍莓同焦糖脆合桃,口味更加豐富👍🏻