2021-11-06 126 瀏覽
姊妹們行完街話想食韓國嘢,網上又見呢間嘅食評都話幾好,就試睇下walk in 拎唔拎到位。一上到樓見等位嘅都好多人,話要等一個鐘先有位,只好係附近行下傾下計,職員有提醒最好早15分鐘上黎等。8點嘅時候俾咗餐牌我哋睇定點咩,10分鐘後就安排入座。適逢當日係萬聖節前夕,有個如果有化妝打扮可贈送飲品一杯嘅活動。一行四人,叫咗以下嘅個樣:炸蝦紫菜包飯:炸蝦乾身鬆脆,配合其他配料,食落口感同味道都可以,但佢本身醬汁唔多,鐘意多汁嘅朋友仔就可能覺得乾少少。仲有,口冇咁大嘅朋友仔可能會比較‘論盡’,一咬開一半,啲料就四散係碟到。炸醬麵:炸醬汁好多,口味偏甜。醬汁除咗食得出有洋蔥,仲有似薯仔沙沙地棉密嘅口感之外,就食得唔係好出仲有咩配料啦。因為係姐妹想食,開頭都冇咩期待,不過又意外地覺得幾好食喎。芝士排骨:好似網上睇咗相見到好吸引,當然就一定要試下啦!旁邊嘅配菜,順時針起,分別為蛋、紫菜飯、罐頭菠蘿、泡菜。排骨都有十幾件,四個人食每人都有3至4件。排骨個汁口味都係偏甜,肉都算幾多。芝士份量係肉眼可見嘅超多,仲要超級拉絲!開頭有個小姐姐會過黎幫手整溶芝士。將芝士卷埋啲排骨呢個步驟就要自己手動啦。其他配菜
一行四人,叫咗以下嘅個樣:
炸蝦紫菜包飯

炸蝦紫菜包飯:

炸醬麵

炸醬麵:

芝士排骨

芝士排骨:
開頭有個小姐姐會過黎幫手整溶芝士。將芝士卷埋啲排骨呢個步驟就要自己手動啦。其他配菜都一般般,正正常常啦。

餐廳嘅環境整體佈置黎講都好有氣氛,天花掛滿星星燈飾,加上燈光效果,好適合食嘢傾計,但同時都因為滿場而覺得有少少‘熱鬧’。嘢食方面,整體都唔錯。個人本身不太好炸醬麵,但呢間嘅覺得有驚喜,可能係因為之前食嘅都唔太好食掛。另外,芝士排骨嘅份量都幾大份,都好適合三五知己一齊叫。
2021-10-30
炸醬麵