朋友話要去啟德個新商場 Airside 行吓街,打吓卡,我都去趁吓熱鬧,之後散步行返過新蒲崗食晚飯。我哋都鍾意去 Wanna Eat ,小小的一間Cafe,環境舒適,可以食到好多亞洲特色菜式、沙律、甜品、特飲,出品都唔錯,有水準的,幾特別!富士山好掛住富士山的風景,叫杯特飲懷念一下,藍色的乳酸梳打,層層漸變好有層次感。奶泡灑上爆炸糖,每飲一口都有刺激味蕾的感覺。藜麥煙三文魚沙律藜麥 superfood 非常健康,煙三文魚充滿鹹香,橄欖油加上醋汁很清新,開胃沙律菜,份量很足。想食。拔絲咕嚕肉(定食)平時自己煮西餐,出街我就鍾意食中式飯,人氣招牌菜拔絲咕嚕肉,賣相超級吸引。拔絲咕嚕肉外皮香脆,夾起有拉絲效果,剛剛炸起新鮮熱辣,口感軟嫩飽滿,肉質細緻, 酸酸甜甜的醬汁,包圍住酥脆鬆軟的咕嚕肉,好滋味!定食配菜還有麻辣雲耳、蓮藕 ,清脆利落的口感,帶點麻辣,開胃惹味的前菜小食,下飯很好,不能錯過。焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫甜品選擇多,質素都很不錯,價錢相宜,窩夫份量大,充滿焦糖香味。好濃郁嘅香蕉味, 又有朱古力,窩夫好大塊,外脆內軟,好豐富的口感。
富士山
藜麥煙三文魚沙律
想食。拔絲咕嚕肉(定食)

焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫

• 富士山特飲